Slutspel i STCC – Göranssons favoritdel av säsongen

Postat av Johan Meissner kl 03:55

Richard Göransson gillar avslutningar på STCC. 2004 och 2005 års mästare avslutade förra säsongen med tre segrar på fyra deltävlingar. Då räckte det inte hela vägen.
– I år ska det gå, säger nuvarande trean i mästerskapet.

Vinner Richard Göransson alla race som är kvar och Ekblom är tvåa så vinner Göransson på flest antal segrar. Åtta poäng skiljer nuvarande ledaren Ekblom från trean och spurtfantomen Göransson. Däremellan Robert Dahlgren, två poäng före Göransson.
– Tjusningen med slutspel i STCC är att man absolut inte får ha ett dåligt resultat. Allt räknas och det blir extremt viktigt. För mig handlar det nu om full fokus på att vara före Ekblom och Dahlgren i alla race, säger Göransson.

Det kan gå. Göransson har ett bra upploppsfacit i STCC. Förra året låg Göransson 22 poäng efter Thed Björk som då ledde inför fyra race kvar av säsongen. Göransson skördade 31 poäng på fyra race, tre segrar och en åttonde plats. Tog sig upp till en andraplats bakom Björk och var fyra poäng från att ta sin tredje STCC-titel.
– Jag vet inte varför det har gått så bra i slutet på säsongerna. Det kanske beror på att man fått lite distans till det under sommaruppehållet, fått vila upp sig och laddat om, säger Göransson.

I år har han ett bra utgångsläge. Vinner han alla återstående racen så finns det ingen som kan hota honom. Men det är en tuff uppgift, även om de fyra sista deltävlingarna körs på banor som enligt honom själv är bra för BMW-bilen.
– Jag är riktigt laddad inför Karlskoga nu närmast. Det tror jag kan bli ett riktigt bra race för oss. Sedan är det Knutstorp, Sturup och Mantorp kvar. Mantorp är min absoluta favorit, Sturup har jag inte kört på, men det gick bra för ”Flash” där senast så det bådar gott. Ring Knutstorp har det historiskt sett alltid gått bra på så jag är optimistisk men ödmjuk inför uppgiften.

När serien nu vänder och STCC kommer tillbaka på de banor de redan kört en gång på så finns det framförallt en förare och bil som kan bli svår. Volvos Robert Dahlgren. Han vann både på Sturup och Knutstorp i våras.
– Robban är alltid giftig, men jag tror inte att Volvo klarar av att göra samma bedrift som i våras. Varken BMW eller Audi gjorde bra ifrån sig där av olika anledningar. Det tror jag inte sker igen.

Senaste nytt