Tredje segern med siktet på tredje titeln för Göransson

Postat av Johan Meissner kl 04:45

Flash Engineerings Richard Göransson säkrade säsongens tredje seger och tog ett viktigt steg i kampen om hans tredje STCC-titel.
– Underbart, nu är vi med! Det var ett svettigt race och perfekt nog hade jag Ekblom bakom mig och plockade viktiga poäng i mästerskapet, jublade Göransson.

Göransson startade från tredje plats och kämpade sedan sig förbi Dahlgren med en bestämd manöver.
– Det var en tuff omkörning, men fair. Sedan kunde jag köra ikapp Engström snabbt, jag var nästan halvsekunden snabbare än honom per varv, sa Göransson.

När Engström bröt på grund av tekniska problem hade Göransson segern i en ask. Rudholm, som körde med lätt bil jämfört med Göransson som hade fältets tyngsta bil, närmade sig något i slutet, men kunde inte ta sig förbi.
– När jag såg att Rudholm var bakom mig efter depåstoppet förstod jag att det skulle bli tufft. Men jag kunde hålla undan och jag är verkligen nöjd med den här helgen, jublade Göransson.

För Janne ”Flash” Nilsson var resultatet det motsatta. ”Flash” låg på femte plats bakom Ekblom när en drivaxel gick av och han tvingades bryta i depå.
– Det var inte mycket att göra åt. Det känns riktigt tråkigt när jag hade bra kontakt med täten. Men det är bara att ta nya tag inför Knutstorp, sa en besviken ”Flash”.

I mästerskapet ligger ”Flash” femma medan Göransson klättrade till andra plats, bara sex poäng bakom ledande Ekblom.
– Det här var precis vad vi behövde. Nu har jag kontakt med Ekblom och jag är redan taggad till tusen inför nästa tävling, sa Göransson.

Segern är hans tredje för säsongen, något som han är ensam om i årets mästerskap. Siktet är inställt på en liknande slutspurt som förra året då han plockade in 18 poäng på ledaren på fyra tävlingar.
– Nu har jag vunnit tre tävlingar och siktet är stenhårt inställt på att plocka en tredje titel. Det har ingen gjort någonsin och jag siktar på att bli först, precis som idag, log Göransson.

Resultat Gelleråsen 19/8

1 Richard Göransson BMW 320si
2 Fredrik Ekblom BMW 320si
3 Robin Rudholm BMW 320si

DNF Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si

Mästerskapsställning

1 Fredrik Ekblom 49 poäng
2 Richard Göransson 43
3 Robert Dahlgren 39
4 Thed Björk 35
5 Janne ”Flash” Nilsson 29

Senaste nytt