Flash Engineering tar guld i teammästerskapet!

Postat av Johan Meissner kl 05:14

Flash Engineering blev idag krönta som bästa team i the Swedish Touring Car Championship 2007. I en händelserik tävling på Mantorp Park säkrade Janne ”Flash” Nilsson titeln med en sjätteplats.
– Det känns väldigt kul att vi är det absolut bästa teamet i STCC! Alla i stallet har kämpat stenhårt under hela året och det här är ett fint kvitto på arbetet som alla har lagt ner, säger en stolt Janne ”Flash” Nilsson.

Själva tävlingen på Mantorp var en händelserik sådan. Richard Göransson blev redan i första kurvan eliminerad när Fredrik Ekblom körde på honom bakifrån. Trots nollpoängaren tog Göransson bronset i förarmästerskapet.
– Det var synd att man inte fick göra upp om det på banan idag. Men det som är kul är att vi plockade hem teammästerskapet. Vi ska ha en fest ikväll och det är verkligen grabbarna i teamets fest! De har gjort ett lysande jobb i år, säger Göransson.

Flash Engineering bekräftade att de var bästa stallet när de under dagens tävling gjorde det överlägset snabbaste depåstoppet i fältet. Tack vare detta och en stark uppkörning lyckades ”Flash” ta sig upp från trettonde plats till sjätte plats i mål.
– Jag gjorde ett misstag i första kurvan och blev passerad av många bilar. Efter det kunde jag köra om flertalet bilar, men jag tog det extra lugnt för att kunna säkra teammästerskapet, berättar ”Flash”.

En händelserik tävling avslutar en händelserik säsong. Flash Engineerings resultat blev guld i teammästerskapet, brons för Göransson i förarmästerskapet och femteplats för ”Flash”.

Håll utkik under kvällen på www.flashengineering.se för mer information och filmer från dagen!

Resultat Mantorp 30/9

1 Tommy Rustad Opel Astra 28 varv

2 David Björk BMW 320i +12.293

3 Johan Stureson Peugeot 407 +19.529

6 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +33.468

DNF Richard Göransson BMW 320si

Resultat förarmästerskapet STCC 2007

1 Fredrik Ekblom BMW 320si 62 poäng

2 Robert Dahlgren Volvo S60 51

3 Richard Göransson BMW 320si 48

4 Thed Björk Audi A4 41

5 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si 34

Resultat teammästerskapet STCC 2007

1 Flash Engineering 74 poäng

2 West Coast Racing 72

3 KMS 67

Senaste nytt