Janne Flash Nilsson tar pole på Mantorp!

Postat av Johan Meissner kl 01:47

Flash Engineering fortsätter att ta kommandot årets STCC final på Mantorp Park. Janne ”Flash” Nilsson tog pole position med fyra tiondelar framför närmsta konkurrent.
– Jag attackerade stenhårt och det känns underbart att vara snabbast! Grabbarna i stallet har gjort ett lysande jobb och det ser riktigt spännande ut inför tävlingen, sa Janne ”Flash” Nilsson.

Richard Göransson gjorde en miss i näst sista kurvan men lyckades ändå plocka fjärde snabbaste tid, bara tre hundradelar bakom tredjeplatsen.
– Man ska ju inte ta ut något i förväg, men jag var så snabb redan efter halva banan att jag slappnade av lite för mycket. Men det är väldigt kul att Janne tog pole position och jag kommer att bomba på hårt från fjärde startruta. Jag vet att farten finns i mig och bilen, sa Göransson.

Startuppställningen är mycket spännande upplagd inför avgörandet av teammästerskapet och andraplatsen i förarmästerskapet. Flash Engineering ligger bara en poäng bakom West Coast Racing som har båda sina bilar mellan ”Flash” och Göransson på startuppställningen. Göransson gör upp om SM-silvret med Robert Dahlgren som även han startar mellan Flash Engineering-förarna.

Dagens tävling börjar klockan 15.00.

1 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si 1:32.586
2 Robert Dahlgren Volvo S60 1:32.964
3 Fredrik Ekblom BMW 320si 1:33.095
4 Richard Göransson BMW 320si 1:33.128

Senaste nytt