Richard Göransson laddar upp med Jetski-SM

Postat av Johan Meissner kl 04:49

Richard Göransson körde i helgen sin första Jet-Skt tävling. Vattenskoter som man står på, kräver balans, attack och vinnarskalle.
– Perfekt uppladdning och tempoträning, säger Göransson.

Han startade i klassen Ski Junior/Debutant och körde totalt tre heat. En andraplats som bäst och en fjärdeplats totalt i debuten.
– Det var väl kanske inga framgångar, men jag gjorde det mest som en rolig grej, säger Göransson.
– Det var tuffare än jag trodde. Jag försökte att inte blanda mig i några närkamper, men det blev så ändå.

I första heatet startade Göransson i mitten, det blev trångt i första kurvan och Göransson backad av. Runt första bojen sedan small det. En konkurrent hade fått wobbel och small in i sidan. Göransson fick bada kom ut sist men körde upp sig till en femteplats.

En taggad Göransson ställde upp för start i det andra heatet. Lite längre ut och fick en bra start. Efter två bojar hade han ledningen, höll den ett antal varv när en snabb junior från Norge la in en attack och tog sig förbi Richard som slutade tvåa.

– Det sista heatet blev inte riktigt som jag tänkt. Jag låg tvåa under de första varven och tog i kapp på ledaren. Men sen small det igen. Norrmannen låg bakom mig och var rejält het, han ville bara fram. Vi krokade ihop och jag fick bada en stund. Tappade många platser och kom fyra imål, bara några meter efter trean. Hade jag bara hunnit före så hade jag blivit trea i tävlingen, men blev istället fyra, berättar Göransson.

Inga fler Jet-Ski tävlingar är planerade i år, men han har fått mersmak på sporten och siktar på att ställa upp i fler tävlingar nästa år.
– Då hoppas jag kunna få med mig fler STCC-förare. Det var nyttigt att lära och till nästa gång har jag mer koll. För nästa år blir det fler tävlingar.

Senaste nytt