Totalt kaos på Knutstorp Ring

Postat av Johan Meissner kl 07:26

Vad som till en början såg ut som Janne ”Flash” Nilssons första seger för året och en stabil fjärdeplats för Richard Göransson blev istället en sjundeplats och en niondeplats respektive.
– Janne blev bestraffad med 30 sekunder efter en incident med Mattias Andersson och Richard blev bestraffad med 30 sekunder på grund av ett felaktigt genomfört depåstopp, förklarar teamchef Johan Kvick.

Dagens tävling på Knutstorp i Skåne blev kaotisk av sällan skådat slag. För Flash Engineering slets man verkligen mellan hopp och förtvivlan. Precis efter att depåstoppsfönstret öppnades kom säkerhetsbilen ut på banan då en bil stod i en avåkningszon. Båda Flash Engineering-bilarna gick då blixtsnabbt in i depå samtidigt.
– Vi har blivit bestraffade för att ha två bilar i depå samtidigt vilket tydligen inte är tillåtet. Men vi har lämnat in en protest mot detta beslut då vi anser att det inte har gått rätt till, vi får vänta och se, fortsätter Kvick.

Richard Göransson var mycket besviken efter att ha blivit av med sin tredjeplats.

– Innan straffet kom tog jag över ledningen i mästerskapet, nu har jag istället nio poäng upp till Ekblom som leder. Vi får hoppas att sista ordet inte är sagt ännu, säger en besviken Göransson.

Janne ”Flash” Nilssons bestraffning berodde på en incident med Mattias Andersson när de båda slogs om ledningen.
– Jag låg bakom Mattias Andersson under många varv. Han var betydligt långsammare och stängde mig på riktigt fula sätt. Han kör i en bil som är 60 kilo lättare än mig vilket skapar en dragspelseffekt när han är så pass mycket långsammare i kurvorna, men snabb rakt fram, berättade ”Flash”.

Med två varv kvar gjorde ”Flash” ett omkörningsförsök in i första kurvan efter start och målrakan.
– Jag gjorde ett försök på insidan och han svängde in mot mig för att försvara, vi stötte ihop och han förlorade fyra platser. Det var aldrig min avsikt att köra på honom. Att jag får 30 sekunders tidstillägg som straff för detta känns verkligen konstigt då incidenter som varit betydligt värre bestraffats betydligt mildare. Jag är väldigt besviken, sa ”Flash”.

Men Flash Engineering var inte ensamma om att bli bestraffade. Totalt delades, vid artikelns publicering, sju bestraffningar ut i loppet. Janne ”Flash” Nilsson kom på grund av de andra bestraffningarna ändå inom poängen på en sjundeplats.

Men resultaten som de står idag skall betraktas som preliminära då Flash Engineering har lämnat in protest mot både Janne ”Flash” Nilssons bestraffning och Richard Göranssons bestraffning.

Håll utkik på https://www.flashengineering.se för filmer från helgens tävlingar och för att följa utvecklingen i straffen.

Preliminärt resultat Knutstorp

1 Alexander Storckenfeldt Volvo S60
2 Robert Dahlgren Volvo S60
3 Mattias Andersson Alfa Romeo 156

7 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si
9 Richard Göransson BMW 320si

Preliminär poängställning

1 Fredrik Ekblom 52 poäng
2 Robert Dahlgren 47
3 Richard Göransson 43
4 Thed Björk 40
5 Janne ”Flash” Nilsson 31

Senaste nytt