Turbulent tävling på Sturup för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 05:10

Flash Engineering upplevde ännu en turbulent STCC-tävling. Richard Göransson tappade chansen att ta SM-guld efter en bestraffning och Janne ”Flash” Nilsson snurrade under uppvärmingsvarvet.
– Det känns väldigt tungt just nu när man inte kan vara med och slåss om titeln på finalen. Gjorde ett bra race annars, hade några riktigt heta omkörningar. Men nu får jag sikta in mig på att komma tvåa i mästerskapet och satsa fullt på teammästerskapet, sa Göransson.

Innan bestraffningen låg Göransson i ledning efter att ha kört om både Ekblom och Björk med två mycket snygga manövrar. Anledningen till bestraffningen var en kollision i depå mellan Göransson och Kristoffersson. Det orsakade en bestraffning i form av ”Stop and Go”. Trots detta lyckades Göransson ta sig i mål som fyra, bara fyra sekunder efter vinnaren.

Janne ”Flash” Nilsson föll offer för glykol som var utspritt över banan sedan ett tidigare race. Trots snurrningen körde ”Flash” upp sig från 21:a plats till tionde.
– Jag snurrade i starten och var tvärsist i första kurvan. Men den nya etanolmotorn har verkligen fungerat bra och jag kunde plocka många bilar. Dessutom gjorde grabbarna ett lysande depåstopp, sa ”Flash”.

I teammästerskapet tappade Flash Engineering fem poäng till WestCoast Racing. Men både Göransson och ”Flash” lovar hård kamp på Mantorp.
– Nu är det full fokus på att vinna teammästerskapet och avsluta säsongen på bästa sätt. På Mantorp siktar vi definitivt på dubbel pallplats, sa ”Flash”.

Resultat Sturup 16/9

1 Fredrik Ekblom BMW 320si
2 Frank Stippler Audi A4
3 Johan Stureson Peugeot 407
4 Richard Göransson BMW 320si

10 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si

Mästerskapsställning efter Sturup

1 Fredrik Ekblom 62 poäng
2 Robert Dahlgren 51
3 Richard Göransson 48
4 Thed Björk 40
5 Robin Rudholm 33
6 Janne ”Flash” Nilsson 31

Senaste nytt