Göransson sätter fantomvarv på Nürburgring

Postat av Johan Meissner kl 06:36

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZEhSmDxAp-0[/youtube]

Flash Engineerings stjärna Richard Göransson har bakom ratten på en gatregistrerad BMW M3 CSL, kallad ”Loaded”, satt ett mycket snabbt varv runt legendariska tyska banan Nürburgring Nordschleife. Banan mäter 20.6 kilometer och Göranssons varvtid på 7 minuter 28 sekunder sätter supersportbilar som Koenigsegg och Porsche i skamvrån.
– Det var en fullkomligt fantastisk känsla när jag såg tiden på displayen! Vi har kämpat sedan 2004 och äntligen har vi nått vårt mål, med råge, sa racingstjärnan Richard Göransson.

BMW:n som Göransson körde är preparerad och finjusterad av Anders Fransson. Tanken bakom projektet var att bevisa att det med relativt små medel går att slå betydligt dyrare och på pappret snabbare supersportbilar med en BMW M3.
– Det har varit riktigt roligt att arbeta med bilen och utveckla den. Bilen är fruktansvärt rolig att köra, kraften känns oändlig i den och jag älskar varje kilometer bakom ratten på den, sa Göransson.

Bilen lämnar runt 530 hästkrafter på bakhjulen och gör runt 300 km/h på det snabbaste partiet på Nürburgring. Banan är mytomspunnen och anses av många att var den absolut mest utmanande och svåra banan i världen. Den sträcker sig nära tre mil över kuperad terräng och lämnar inga utrymmen för misstag.
– Jag har en enorm respekt för banan, det finns absolut noll utrymme för misstag. Avåkningszoner existerar knappt inte och man håller långt över 200 km/h i många kurvor som är helt blinda över krön. Frontspoilern lossnade på det snabbaste partiet och visst steg pulsen en hel del då, sa Göransson.

Om ett par dagar kommer en video upp på Göranssons kompletta varv, håll utkik!

Varvtider Nüburgring Nordschleife:

7.22 BMW M3 CSL Loaded – Richard Göransson
7.28 Pagani Zonda F
7.28 Porsche Carrera GT
7.32 Porsche 911 GT2
7.32 Gemballa Porsche GTR
7.34 Koenigsegg CCR
7.38 Nissan GT-R
7.39 Porsche 911 GT3 997
7.40 Porsche 911 Turbo 997
7.40 Mercedes SLR McLaren
7.40 Bugatti Veyron
7.42 Chevrolet Corvette Z06
7.42 Ford GT
7.43 Lamborghini Murcielago

Bild: Max Power Magazine

Senaste nytt