Janne Flash Nilsson byter till två hjul med KTM!

Postat av Johan Meissner kl 04:04

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1uOFqvn1QmU[/youtube]

Janne ”Flash” Nilsson sadlar tillfälligt om till två hjul i helgen när han ska köra ”Gotland Grand National”. Tävlingen är världens största Enduro-tävling och har körts sedan 1984. ”Flash” kommer att ställa upp för det officiella KTM-teamet.
– Jag älskar att köra MC och när jag fick erbjudandet att köra för KTM i Gotland Grand National så var jag inte sen att tacka ja, berättar ”Flash”.

Tävlingen har ett enormt startfält med över 2.000 deltagare. Tävlingen körs ofta under svåra förhållanden, något som ”Flash” hoppas på.
– Det kanske låter konstigt, men jag hoppas på spöregn! Det är Enduro för mig, menar ”Flash”.

Uppladdningen inför tävlingen har varit begränsad för ”Flash”, som dock hyser stor respekt för tävlingen och deltagarna.
– Visst skulle man ha behövt tränat mer, men vi är mitt uppe i förberedelserna inför STCC 2008. Men jag måste säga att jag hyser en enorm respekt för förarna som kör Enduro. Jag kan inte föreställa mig en sport i hela världen som kräver mer av en människa. Köra i eländig terräng, med en tung MC, över massvis med hopp och oftast med många andra tävlanden runt omkring sig som sprätter upp stenar i revbenen på en, säger ”Flash”.

Redan idag har ”Flash” åkt till Gotland inför tävlingen. Någon som han kommer att möta upp på ön är skidesset Torgny Mogren.
– Det är väldigt roligt att få köra i samma team som Torgny. Han hjälpte mig för 20 år sen när jag var ny inom motorsporten och behövde pengar. Jag har inte haft chansen att tacka honom sedan dess och det ska bli mycket skoj att träffa honom, säger ”Flash”.

Tävlingen går av stapeln på lördag och första start går klockan 09.00. Även om ”Flash” inte siktar på totalseger så lovar han full attack.
– Definitivt full attack! Jag har sagt till KTM att förbereda akutmottagningen på Visby, skrattar ”Flash”.

Senaste nytt