Flash Engineering fortsätter samarbete med BMW

Postat av Johan Meissner kl 02:54

Flash Engineering kommer nästa säsong att fortsätta att tävla med framgångsrika BMW 320si S2000. Nya bilar är beställda från BMW Motorsport och kommer att levereras under vintermånaderna.
– Vi har en bra relation med BMW och vi kan bilarna utifrån och in. Vi har varit i kontakt med andra tillverkare, men vi har inga ambitioner att byta bilmärke till 2008, säger stallchef Johan Kvick.

Föraruppställningen kommer att vara samma som i år med Janne ”Flash” Nilsson och Richard Göransson. Flash Engineering är nu 22 månader gammalt och ägaren ”Flash” menar att 2008 kommer att bli den hårdaste säsongen någonsin för konkurrenterna.
– Nu känner vi att saker och ting kommer på plats, tavlorna sitter på väggarna och vi har muttrarna i rätt lådor. Förra säsongen tog vi hem teammästerskapet och nu är det dags att växla upp, säger ”Flash”.

Inför 2008 är siktet mycket högt inställt då teamet och samarbetspartners är väl inarbetade.
– Vi känner oss väl förberedda och vi gör ett målmedvetet försök att vinna båda mästerskapen samt att sätta båda förarna på pallen. Helst etta och tvåa, men givetvis är vi ödmjuka då motståndet i STCC är tuffare än någonsin, menar ”Flash”.

Richard Göransson är den förare som har plockat flest segrar i STCC sedan han började köra för Flash Engineering. Under den gångna säsongen tog han bronset i STCC, något som ska förbättras avsevärt till 2008 enligt Örebro-sonen.
– Absolut! Det känns mycket bra att kunna vässa upp inför nästa säsong med ny bil och de bästa förutsättningarna för att plocka en tredje guldmedalj, säger Göransson.

2008 blir det tredje året som Göransson kör för Flash Engineering och det sjätte året bakom ratten på en BMW-bil.
– Det känns naturligt att fortsätta inom BMW-familjen. Det är en kompetent bil som jag vet att man kan vinna mästerskapet med. Att fortsätta med Flash Engineering känns minst lika naturligt och jag vill gärna fortsätta längre än så, menar Göransson.

Förarparet Janne ”Flash” Nilsson och Richard Göransson är det absolut starkaste i STCC. Ingen annan förarkombination kommer i närheten vad det gäller framgångar i STCC.
– Jag gillar verkligen att samarbeta med Richard. Vi har samma intressen på fritiden, till exempel att köra jetski på sommaren, och vi har samma aggressiva vinnarskalle på banan. Det är ett av de absolut bästa samarbetena jag har varit med om, säger ”Flash”.

En av anledningarna att Flash Engineering fortsätter samarbetet med BMW är att stallet har varit mycket delaktiga i utvecklingen av ny teknik till modellen.
– Vi har en speciell relation med BMW då vi har varit med i den absoluta spjutspetsen av utvecklingen. Till exempel så kör nästan alla BMW-team runt om i världen nu med Öhlins-dämpare som vi utvecklade på våra bilar. Dessutom har vi arbetat hårt och pushat frågan om miljöbränslen till BMW-bilarna. Det är något som vi är mycket stolta över och kommer att fortsätta med, avslutar stallchef Johan Kvick.

Senaste nytt