Flash Engineering i toppen på BMW Sport Trophy

Postat av Johan Meissner kl 02:21

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lUmjS79Z9Fo[/youtube]

Flash Engineering var under helgen med på den årliga galan BMW Sports Trophy. Här belönades de bästa BMW-förarna runt om i världen vid BMW:s huvudkvarter i München. Richard Göransson placerade sig på tredje plats och teamkollegan Jan ”Flash” Nilsson på tolfte plats.
– Känns fantastiskt roligt, en perfekt julklapp. Det här var femte gången för mig på galan och det var roligt att få hamna i topp. Det har gått bra hemma och i långloppen jag har kört för BMW. Nästa år siktar jag på att avancera i listan, säger Göransson.

Årets gala var den femte för Göransson som vann totalt 2004. Stallkollega ”Flash” var stolt över att se Göransson på tredje plats och siktar själv att förbättra sin tolfteplats till nästa år.
– Det här var första gången för mig på galan! Tycker det var imponerande och otroligt stort, jag är sporrad att förbättra min tolfte plats till 2008, säger ”Flash”.

De inbjudna förarna är spridda från hela världen och tävlar i allt från WTCC och BTCC till Sportvagnar och Formel BMW. Förarna och serierna bedöms enligt ett poängsystem och STCC rankas lika högt som WTCC och BTCC. Det vill säga att en seger i WTCC rankas lika högt som en seger i STCC.
– Jag tycker det är en mindre sensation att lilla Sverige lyckas få in fyra förare bland de 25 första! Jag är mycket stolt över att Flash Engineering stod för två av dem, säger ”Flash”.

Totalt delades prispengar ut för runt 4.000.000 kronor där nära 600.000 kronor gick till STCC-förarna som var på plats – Göransson, ”Flash”, Ekblom och Rudholm.

Senaste nytt