Flash Engineering inleder samarbete med HiQ

Postat av Johan Meissner kl 09:25

Inför STCC-säsongen 2008 inleder Flash Engineering ett stort samarbete med IT- och managementkonsultbolaget HiQ. Stallägaren och dubbla STCC-mästaren Janne ”Flash” Nilsson är förväntansfull inför samarbetet.
– Att samarbetet med HiQ skulle ske var en ”no-brainer”. Deras värderingar och sätt att jobba stämmer överens till 100% med Flash Engineering, säger ”Flash”.

Målet för Flash Engineering tillsammans med HiQ under STCC-säsongen är satt på seger i både team- och förarmästerskapet i STCC.

VD:n och koncernchefen för HiQ, Lars Stugemo, är entusiastisk inför det stundande samarbetet.
– HiQ väljer alltid samarbeten där det finns en tydlig affärs- och värderingsmässig koppling. Flash Engineering står för snabbhet, högteknologi, laganda och viljan att vinna – viktiga värderingar för HiQ som bolag. Att vi arbetar tillsammans med ett av de mest framgångsrika teamen i Skandinavien känns oerhört inspirerande, säger Stugemo.

HiQ är ett IT-konsultföretag som arbetar med högteknologiska lösningar inom kommunikation, programvaruutveckling och simulering. Företaget har över 1 000 anställda med kontor i Norden och Östeuropa. En stor del av samarbetet med Flash Engineering är fokuserat på körsäkerhetsutbildning, kallat ”HiQ Safety Driving School”.
– Det nya samarbetet, som till stor del utgörs av skräddarsydda arrangemang kring säker och effektiv bilkörning, är ett nytt sätt för oss att jobba med arrangemang och varumärkesaktiviteter. Vi har stora förväntningar på samarbetet inför 2008, säger Stugemo.

Likheterna mellan HiQ och Flash Engineering är många. Båda företagen arbetar på den yttersta framkanten inom konsultverksamhet.
– Vi arrangerar föreläsningar, aktivitetsdagar, med mera på konsultuppdrag. Även om vi inte är i samma storlek som HiQ har vi samma värderingar vilket gör det oerhört lätt att samarbeta, menar ”Flash”.

En stor del av det konstanta utvecklingsarbetet hos Flash Engineering ligger på miljön. Inför årets säsong körs alla tävlande bilar i STCC på miljöbränsle, något som Flash Engineering redan var igång med förra säsongen.
– Vi lanserade den första etanoldrivna S2000 BMW:n i världen i samarbete med BMW Motorsport. Miljöarbetet är en mycket viktig punkt för oss som vi kommer att arbeta hårt med att föra vidare och utveckla, avslutar ”Flash”.

Avtalet är tecknat på ett år med option på förlängning och alla Flash Engineerings bilar pryds från och med 2008 med HiQ:s logotype.
– HiQ är ett av de mest professionella företagen jag har kommit i kontakt med någonsin. Det gör att det är en ”win-win-situation” för oss båda. Svensk motorsport mår bra när kreativa företag engagerar sig i sporten, säger ”Flash”.

Mer information om HiQ hittar du på http://www.hiq.se.

Senaste nytt