Flash Engineering värvar två nya proffsingenjörer

Postat av Johan Meissner kl 08:03

Flash Engineering har anställt två nya raceingenjörer inför STCC-säsogen 2008. Engelsmännen Toby Philips och Daniel Alexander har kontrakterats och Janne ”Flash” Nilsson är mycket nöjd med nyförvärven.
– Vi hade ett möte med dem igår och jag är helt säker att vi har skaffat de sista pusselbitarna till en väldigt framgångsrik säsong, menar Janne ”Flash” Nilsson.

Både Toby Philips och Daniel Alexander har lång erfarenhet inom racing. Sökandet efter nya ingenjörer började redan under föregående säsong.
– Vi bestämde oss under sensommaren att vi behövde uppdatera ingenjörssidan. Detta är ytterligare ett steg i arbetet med att förbättra Flash Engineering, något som pågår 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och 365 dagar om året, säger Janne ”Flash” Nilsson.

Toby Philips har tidigare jobbat med Flash Engineering i STCC. Under 2002 drev han Edward Sandströms bil och ser fram emot att återvända till stallet.
– Det känns mycket bra! Jag känner till de flesta banorna och känner många i depån sedan jag jobbade här senast, berättar Philips.

2008 blir det åttonde året som Philips jobbar med standardvagnsracing och har siktet högt ställt.
– Flash Engineering har alla ingredienserna för att vinna årets mästerskap. Mitt sikte är utan tvekan inställt på toppen av mästerskapet, säger Philips.

Daniel Alexander har även han lång erfarenhet av standardvagnsracing. Sedan fyra år tillbaka jobbade han för ett danskt BMW-stall där han hade ansvar för hela tre bilar av samma modell som Flash Engineering använder.
– Nu kan jag fokusera allt mitt arbete på en bil och en förare, vilket inte lär vara en nackdel, skrattar Alexander.

Daniel Alexander kommer från långdistansracing där han bland annat har jobbat för det officiella Lister Storm-stallet som tävlade i FIA GT.
– Jag kan knappt bärga mig inför säsongen, det ska bli mycket intressant! Flash Engineering är ett toppstall som står sig mycket bra i internationell konkurrens. Dessutom har vi har två extremt duktiga chaufförer att arbeta med, säger Alexander.

En av Flash Engineerings chaufförer är Richard Göransson som ser fram emot att arbeta med de nya ingenjörerna.
– Efter mötet igår fick jag ett mycket positivt intryck. Det känns som att de här killarna kommer till Sverige för att vinna och inget annat, säger Göransson.

Senaste nytt