Göransson femma i 24-timmars gokart

Postat av Johan Meissner kl 07:46

I helgen deltog Richard Göransson i gokarttävlingen Leipzig 24-timmars. Den dubbla STCC-mästaren körde in på en total femteplats med sitt team där bland annat tidigare STCC-föraren Fredrik Lestrup var med.
– Jag är mycket nöjd med resultatet och det här är utmärkt träning inför den kommande säsongen, säger Göransson.

Totalt deltog 141 förare i tävlingen som bjöd på riktigt hård konkurrens.
– Man förstår att Tyskland är ett stort motorsportsland. Deltagarna lägger verkligen ner sin själ i tävlingen och det var en riktig utmaning att försöka åka ifrån dem på hemmaplan, säger Göransson.

Helgens 24-timmarstävlingen var den sjätte för Göransson, som hoppas att få göra sin sjunde tävling i sommar under legendariska Nürburgring 24-timmars.
– Jag börjar känna mig som en 24-timmars-räv. Det ser bra ut med förhandlingarna och jag hoppas att kunna köra för Schubert Motorsport igen, säger Göransson.

I 24-timmarstävlingen på Nürburgring körde Göransson den mycket potenta BMW Z4 Coupén, vilken är aktuell även för 2008-års tävling. I STCC kör Göransson också en potent BMW, av modell 320si.
– Den riktiga fokusen ligger på STCC 2008. Så här års är det svårt att få träning inför säsongen, men helgens tävling gav mycket nyttig körning, fortsätter Göransson.

Med en månad kvar till årets första test och två månader kvar till STCC-premiären lovar Örebro-sonen att konkurrenterna Fredrik Ekblom och Robert Dahlgren kommer att få ta i hårt för att hänga på.
– Jag känner att jag har blykoll inför årets säsong. Vi jobbar på stenhårt inför årets säsong och helgens tävling var ytterligare en viktig pusselbit på plats i förberedelserna, avslutar Göransson.

Senaste nytt