Göransson värmer upp med gokart inför STCC 2008

Postat av Johan Meissner kl 11:22

Richard Göransson är extremt tidig med uppvärmningen inför årets STCC-säsong. I helgen deltar den dubbla STCC-mästaren i en 24-timmars gokart-tävling i Leipzig, Tyskland.
– Det är ungefär en månad kvar till det första testet för säsongen, så det känns skönt att skaka av den värsta rattrosten. De säger att helgens tävlingen inte är på så hårt allvar, men jag tror det kommer bli stenhårt, säger Göransson med ett leende.

Till tävlingen är Göransson bjuden av Schubert Motors, stallet som han tog klassseger för i Nürburgring 24-timmars 2007. Under helgen ska Göransson förhandla inför årets Nürburgring 24-timmars.
– Teamet vill gärna att jag kör för dem även i år, så jag hoppas att vi kan komma närmare en lösning i helgen. Det är utan tvekan den absolut häftigaste tävlingen jag har kört, säger Göransson.

I övrigt jobbar Göransson för fullt inför den kommande STCC-säsongen. Årets STCC-säsong blir den sjätte för Örebro-sonen som säger att han ska ta sin tredje titel i år.
– Det finns inget annat för mig än att vinna STCC 2008! Vi stod på tröskeln för att vinna både 2006 och 2007, men nu är jag övertygad om att de sista pusselbitarna är på plats för seger, säger Göransson bestämt.

Senaste nytt