Prins Carl Philip tävlar för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 09:49

Prins Carl Philip kommer att köra Carrera Cup Scandinavia för Flash Engineering under 2008. Prinsens nya arbetsplats blir bakom ratten på en 400-hästars Porsche 911 GT3 Cup.
– Det ska bli en mycket intressant utmaning! Mitt motorintresse har alltid varit stort och jag ser verkligen fram emot att testa bilen i vår, säger Carl Philip.

Bakom satsningen står Flash Engineering och Janne ”Flash” Nilsson.
– Det ska bli utomordentligt roligt att utbilda Prinsen i både motorsport och säkerhetskörning, säger ”Flash”.

Prins Carl Philip fortsätter motorsport-traditionen inom kungafamiljen. Prins Bertil tävlade under 1930-talet och kallades ofta för ”motorprinsen”. Även Kung Carl Gustaf har ett genuint intresse för motorsport och agerade till exempel prisutdelare under STCC-finalen i höstas.

Prins Carl Philip har tidigare tävlat inom racing. Sedan flera år tillbaka innehar Prinsen racinglincens och har bland annat deltagit i långdistanstävlingar. Men Prinsen har fortfarande en lång inlärningsperiod framför sig.
– Vi kommer att göra det här lugnt och metodiskt. Ingen blir en racingförare över en natt eller ens över en säsong, menar ”Flash”.

Ett omfattande testprogram är planerat med bland annat testkörning utomlands innan säsongens start.
– Inledningsvis är det viktigt för Prins Carl Philip att få så många mil i kroppen som möjligt, att börja bygga upp rutin. Det här är ett långsiktigt projekt, säger ”Flash”.

Serien Carrera Cup Scandinavia är en enhetsklass där alla tävlar med identiska Porsche 911 GT3 Cup-bilar. Årets säsong blir tuff för Prinsen som gör debut det år då Carrera Cup presenterar det största startfältet någonsin med 28 startande ekipage.
– Jag har mycket stor respekt inför uppgiften. Förarna i Carrera Cup håller mycket hög nivå och det kommer att bli tufft i år. Samtidigt så känner jag att jag kommer att prestera mitt bästa utifrån den erfarenhet jag har, säger Prinsen.

Carrera Cup Scandinavia växer så det knakar och en av nyheterna inför årets säsong är ett stadsrace som kommer att köras i Göteborg. Tävlingen körs den 13-14:e juni på ”Bananpiren”, bara ett stenkast från Operahuset i Göteborgs centrum.

Höga miljömässiga krav ställs på serien som inför årets säsong har infört miljöbränsle. Samtliga bilar körs på miljöcertifierat akrylatbränsle.
– Det är en oerhört viktig punkt som vi jobbar hårt för. Det är allt från hanteringen av bränslet till själva förbränningen som ligger på en hög nivå miljömässigt, säger Carrera Cup-generalen Thomas Johansson.

Årets Carrera Cup-säsong innefattar nio olika tävlingar med start den 19/20:a april på Knutstorp Ring i Skåne. Samtliga tävlingar live-sänds i SVT24 som gör en stortsatsning på STCC och dess supportklasser.

Senaste nytt