Flash Engineering firar ett år på YouTube med unik film

Postat av Johan Meissner kl 06:42

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DHlD_KEVTrU[/youtube]

Flash Engineering firar ett år på YouTube med en film från Hockenheim där elva kameror monterades i en tävlingsbil. Sedan starten i mars förra året har Flash Engineering producerat 91 filmer och haft över 120.000 tittare.
– Jag är oerhört stolt och tycker det är kul att vi ännu en gång kan visa att vi ligger i framkant av tekniken i många olika områden, säger Janne ”Flash” Nilsson.

Flash Engineering har sedan början av 90-talet varit först med att förmedla resultat och rapporter från tävlingarna i många olika former av medier.
– Redan i början av nittiotalet när Telia inte ens kunde erbjuda gruppfax, gruppfaxade jag ut mina racerapporter. Några år senare utvecklade vi ett eget system för att skicka ut grupp-sms, säger ”Flash”.

Filmerna från Flash Engineering på YouTube har gjort stor succé. Bland annat tog filmklippet ”4 dagar på 45 sekunder” sig in på listan över de 100 mest länkade sportklippen på hela YouTube.
– Det finns få motsvarigheter inom sportvärlden där man via filmer på nätet kan följa vad som händer från insidan i ett team som tävlar på elitnivå, säger ”Flash”.

Även i Svensk media har filmerna uppmärksammats och i Expressen kunde man läsa:
”Roligast mellan racen på Sturup och Knutstorp har varit att följa Flash Engineerings webb-tv-blogg.”

För att fira ett år på YouTube har Flash Engineering sammanställt en film från tredagarstestet på Hockenheim som kördes förra veckan. Totalt monterades elva kameror i Richard Göranssons BMW 320si.

Under STCC-säsongen 2008 utvecklas bevakningen med filmer på www.flashengineering.se och en hel del intressanta överraskningar utlovas!

Senaste nytt