Testpremiär på Hockenheim för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 09:26

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dW8udiS7j-8[/youtube]

Flash Engineering har inlett årets första försäsongstest på Hockenheim i Tyskland. Stallets tre bilar är på plats och har under den första dagen kört cirka 80 varv per bil.
– Underbart skönt att vara igång! Vi har bra väder och första dagen har gått som på räls utan problem, säger dubbla STCC-mästaren Richard Göransson.

Prins Carl Philip är på plats och la ett stort antal varv bakom ratten på sin Porsche 911 GT3.
– Det är fantastiskt roligt! Det är mycket kvar att lära och det var så svårt som jag trodde att det skulle vara, säger Prins Carl Philip.

Stallägare Janne ”Flash” Nilsson hade dubbla sysslor under dagen då han gjorde sin första riktiga stint i sin splitter nya BMW 320si samtidigt som han hjälpte Prins Carl Philip.
– Jag är otroligt nöjd med dagen! Bra väder och jag gillar verkligen banan. Jag tycker Prins Carl Philip har kört bra under dagen och vi arbetar sakta men säkert åt rätt håll, säger ”Flash”.

Förutom själva körningen fungerar även dagarna på Hockenheim som ett ”shakedown” för hela stallet. Inför årets säsong har det tillkommit ett antal nya personer och det är många nya rutiner som ska arbetas in.
– Det är lärorika dagar för hela stallet. Bland andra har vi våra två nya ingenjörer. Det märks att de har mycket erfarenhet och de kommer att tillföra en hel del till teamet, säger Göransson.

Senaste nytt