Richard Göransson är kung av Knutstorp!

Postat av Johan Meissner kl 17:08

Göransson är kung av Knutstorp!

Richard Göransson dominerade dagens STCC-premiär på Knutstorp och vann överlägset! Trots att säkerhetsbilen var ute under en period kontrollerade Göransson tävlingen från start till mål och var över fyra sekunder framför förra årets mästare Fredrik Ekblom över mållinjen.
– Underbart! Jag hade racet under kontroll och man kan inte få en bättre start på säsongen! Det här är första gången någonsin jag har vunnit en STCC-premiär och det bådar gott inför fortsättningen, sa Göransson direkt efter målgång.

Göransson startade från pole position och gjorde en perfekt start. Bara ett varv in i tävlingen kallades säkerhetsbilen ut på grund av en incident i första kurvan. När fältet släpptes drog Göransson genast upp en lucka som han utökade in i mål.
– Det känns något fruktansvärt bra! Inte nog med att vi tog ledningen i förarmästerskapet, så leder vi även teammästerskapet, sa Johan ”Skylla” Skyllqvist som är chefsmekaniker på Göranssons bil.

Janne ”Flash” Nilsson slutade på sjätte plats efter att ha brottats med tekniska problem under tävlingen.
– Det var sannolikt fel på differentialen i min bil och jag fick sikta på att försöka bevaka min position. Sjätte plats är bra men framförallt tycker jag det är underbart roligt att Flash Engineering har ägt hela premiären, sa ”Flash”.

De många och långa förberedelserna under vintern för Flash Engineering gav resultat direkt i första tävlingen. Depåstoppen på båda bilarna var stabila och Göransson utökade sin ledning efter sitt stopp.
– Man är lite rostig på depåstopp efter vinterns uppehåll. Depåstoppen idag var stabila, men vi stannar inte där utan kommer att träna ännu hårdare till nästa tävling, sa Lars Andersson som är chefsmekaniker på ”Flashs” bil.

Nästa tävling går på Sturup Raceway i södra Skåne om två veckor.

Resultat Knutstorp 20/4

1 Richard Göransson BMW 320si 36 varv
2 Fredrik Ekblom BMW 320si +4.621
3 Robin Rudholm BMW 320si +11.553
4 Tomas Engström Honda Accord +21.471
5 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 +21.698
6 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +26.051

Senaste nytt