Flash Engineering är målinriktade inför Gelleråsen

Postat av Johan Meissner kl 16:36

Inför Gelleråsen

Uppladdningen inför helgens STCC-tävling på Gelleråsen för Flash Engineerings båda stjärnförare Richard Göransson och Janne ”Flash” Nilsson har varit minst sagt omtumlande. Göransson fick bryta Nürburgring 24-timmars efter en krasch och ”Flash” har varit isolerad med en elak bakterie.
– Jag är trött på allt som har hänt hittills med bestraffningar, motorer som har gått sönder och envisa sjukdomar. Nu lägger jag inte ner någon mer energi på att analysera situationen utan nu ska det bara gå bra på söndag, säger ”Flash”.

Sakta men säkert är ”Flash” på väg tillbaka efter sjukdomen som envist har hållit honom isolerad i hemmet.
– Jag känner att turen vände då jag blev sjuk helgen innan tävlingen och inte under en tävlingshelg. Till Gelleråsen ska vi åka och leverera, säger ”Flash” bestämt.

Under Nürburgring 24-timmars fick Göransson bara köra en stint innan stallet fick bryta då hans förarkollega hade sladdat av på en oljefläck och voltat bilen framlänges. Men den energi han har kvar från tävlingen i Tyskland tänker han utnyttja i helgen på Gelleråsen.
– Jag har en massa ackumulerad energi som jag ska utnyttja i helgen! Det har varit väldigt mycket stolpe ut hittills i årets STCC, men jag känner precis som Janne att det är slut med det nu, säger Göransson.

Göransson ligger tvåa i mästerskapet med sju poäng upp till ledande Fredrik Ekblom. Ett avstånd som den dubbla STCC-mästaren tänker minska.
– Ekblom kommer aldrig att se mig i backspeglarna, jag ska vara framför honom hela tiden. Jag siktar alltid på seger och pallplats, men det gör de flesta i startfältet också. Vi kommer att åka till Gelleråsen och göra vårt bästa, säger Göransson.

Prins Carl Philip kommer också att tävla med Flash Engineering på Gelleråsen. Efter premiärtävlingen för Carrera Cup Scandinavia på Knutstorp stod han över föregående tävling på grund av andra uppdrag. Men inför helgens tävling är Prins Carl Philip laddad.
– Det är kul att vara tillbaka med teamet igen och jag ser fram emot helgens båda tävlingar, säger Prins Carl Philip.

Förutom STCC och Carrera Cup Scandinavia så kommer även Flash Engineerings färger att försvaras i Superkart med Thomas Johansson. I mästerskapet så delar Johansson ledningen med Stefan Malm.
– Kampen med Malm kommer definitivt att fortsätta i helgen och jag ser fram emot tävlingen! Jag siktar som vanligt på pallen. Jag har materialet att vinna, så det är bara upp till mig själv. Straffvikt har jag redan inbyggt i mig, skrattar Johansson.

Senaste nytt