Flash Engineering plockar viktiga poäng på Sturup

Postat av Johan Meissner kl 16:53

Flash Engineering plockar viktiga poäng på Sturup

Sturup Raceway bjöd som vanligt på en händelserik tävling för Flash Engineerings del. Richard Göransson tog femte plats efter en drive-through och Janne ”Flash” Nilsson tog en sjundeplats efter att ha startat sist.
– Är inte helt nöjd med den här söndagen. Jag hade tillräckligt med fart för seger, men dessvärre fick vi en bestraffning för att ha missat att släcka depåstoppslampan, berättade Göransson efter målgång.

Göransson gjorde en bra start och tog sig förbi Tommy Rustad tidigt i tävlingen. Efter en hård fight med de båda WestCoast Racing-bilarna och Mattias Andersson gick Göransson i depå. Dessvärre missade de att släcka depåstoppslampan och han tilldelades ett drive through-straff.
– Jag kämpade med Ekblom och Rudholm om ledningen innan, riktigt tråkigt att det blev så här. Men ”thats racing” och vi plockade viktiga poäng idag, sa Göransson.

Janne ”Flash” Nilsson gjorde ännu en stark uppkörning på Sturup. Den dubbla STCC-mästaren startade sist efter ett motorbyte och hade innan tävlingen små förhoppningar om att ta poäng. När målflaggan väl föll var han sjua och plockade två poäng.
– Jag körde upp mig lite på egna omkörningar och taktik, men även tack vare andras misstag och avkörningar. Men visst är jag nöjd med tanke på de förutsättningar jag hade inför dagens tävling, sa ”Flash”.

I mästerskapet ligger Göransson tvåa på 14 poäng, bara fyra poäng bakom Fredrik Ekblom. ”Flash” ligger på sjätteplats med fem poäng. Nästa tävling körs på Mantorp om två veckor och Göransson längtar redan.
– Mantorp är ju min favoritbana och där siktar jag på att ta en seger, avslutar Göransson.

Resultat Sturup 4/5

1 Fredrik Ekblom BMW 320si 35 varv
2 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 +1.665
3 Thed Björk Honda Accord +2.263

5 Richard Göransson BMW 320si +11.767
7 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +21.919

Senaste nytt