Flash Engineering siktar på fortsatt ledning

Postat av Johan Meissner kl 16:38

Flash Engineering siktar på fortsatt ledning

Flash Engineering kommer till årets andra STCC-tävling på Sturup som ledare. Efter Richard Göranssons dominanta seger på Knutstorp leder stallet både förare- och team-mästerskap.
– Jag ser verkligen fram emot Sturup och jag är confident att vi kan göra ännu en bra tävling där. Senast vi var här var vi riktigt snabba, säger Göransson.

Båda Flash Engineerings förare har goda minnen från Sturup där ”Flash” plockade en andraplats under premiären förra året och Göransson gjorde en fantomuppkörning under den andra tävlingen på Sturup.
– Det är en fysiskt påfrestande bana då det är kurvor hela tiden. Jag åker aldrig till en tävling med något annat i siktet än en seger och samma sak gäller för Sturup i helgen, säger ”Flash”.

Fighten om tätplaceringarna är som alltid i STCC stenhård. Trots den dominanta segern senast tar Göransson inget för givet.
– STCC är riktigt hårt i toppen och helgens tävling är inget undantag! Mitt mål är definitivt att leda mästerskapet under hela säsongen. Sen om det innebär seger i varje tävling eller att plocka stabila poäng får vi se under säsongens gång, det är mycket som kan hända, säger Göransson.

Teammästerskapet är något Flash Engineering satsar minst lika hårt på som förarmästerskapet. Ett bra resultat på banan kräver gediget arbete genom alla led i teamet. En viktig punkt är depåstoppet där förarna kan tjäna eller forlora sekunder som tar mycket lång tid att köra ikapp på banan.
– Vi har tagit upp träningen på depåstopp ett par snäpp sedan Knutstorp. Att vi har inlett årets säsong med att leda teammästerskapet är extremt motiverande för alla i teamet och vi kommer som vanligt att ge allt till helgen, säger teamchef Johan Kvick.

Senaste nytt