Händelserik tävling för Flash Engineering på Mantorp

Postat av Johan Meissner kl 16:50

Flash Engineering på Mantorp

Vädret fortsatte att spela ett spratt under STCC-helgen på Mantorp Park. Det skiftade mellan torrt och blött underlag, men slutligen visade det sig att torrdäck var det rätta valet. De båda Flash Engineering-förarna Richard Göransson och Janne ”Flash” Nilsson slutade sexa respektive sjua.
– Det var riktigt svåra förhållanden idag! Dessvärre fick jag inte i limitern efter depåstoppet och fick straff för fortkörning i depån. Tråkigt, men det är bara att bita ihop, sa Göransson efter målgång.

Både Göransson och ”Flash” startade på regndäck, men vid depåstoppet bytte de till slicks. Teamet bytte alltså alla fyra däcken mot den vanliga proceduren med två däck.

Då vädret skiftade så markant så var olika förare i fältet plötsligt väldigt snabba för att några varv senare falla tillbaka. Göransson låg initialt tvåa för att sedan falla till sjätteplats, precis framför stallkollegan ”Flash”, som gjorde en stark uppkörning ännu en gång.

”Flash” startade från tolfte plats och klättrade fem platser innan målflaggan föll med en svårkörd bil.
– Det var något fel i höger bak på bilen. Under inbromsning ställde den ut bakvagnen. Jag siktade något högre i resultatlistan, men sjunde plats efter detta lotteri till väder som vi har haft, är helt okej, sa ”Flash”.

I mästerskapet behåller Göransson andraplatsen på 17 poäng och ”Flash” ligger på sjunde plats med 7 poäng. Nästa tävling körs på Gelleråsen om två veckor.

Resultat Mantorp 18/5

1 Thed Björk Honda Accord 28 varv
2 Tommy Rustad Volvo C30 +6.650
3 Fredrik Ekblom BMW 320si +16.216

6 Richard Göransson BMW 320si +30.155
7 Janne “Flash” Nilsson BMW 320si +53.273

Senaste nytt