Motorbyte för Janne ”Flash” Nilsson

Postat av Johan Meissner kl 17:28

Motorbyte för Janne \

Janne ”Flash” Nilsson har drabbats av motorproblem redan innan helgens tävling på Sturup. Ett fel upptäcktes under lördagsförmiddagen och stallet har bytt motor vilket enligt reglerna innebär att Flash Engineering-föraren flyttas ner 10 platser i kvalet.
– Inte riktigt den starten man önskade sig på helgen. Jag siktade från början på en pallplats men nu får jag sikta in mig på att plocka poäng, säger ”Flash”.

Oavsett var ”Flash” placerar sig i kvalificeringen imorgon flyttas han ner tio platser då reglerna kräver att man kör två tävlingar per motor.
– Det verkar vara ett problem med ett vevlager och BMW Motorsports tekniker har instruerat oss att byta motor. Givetvis är det surt att bli flyttad tio platser bakåt, men vi biter ihop och kommer som vanligt att ge allt imorgon, säger ”Flashs” chefsmekaniker Lars Andersson.

Sturup-banan är en av Sveriges absolut svåraste banor att köra om på med så många kurvor och korta raksträckor. Trots detta siktar Flash Engineering-föraren på att klättra i tävlingen.
– Även om jag tar pole position tvingas jag starta från tionde plats och på Sturup är det riktigt svårt att köra om. Just nu känns det tungt, men imorgon när man sitter bakom ratten kommer det att kännas annorlunda och jag siktar på att ta mig upp genom fältet, säger ”Flash”.

Senaste nytt