Nürburgring 24-timmars slutade med en krasch

Postat av Johan Meissner kl 02:23

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1U_2VUjUbIU[/youtube]

2008-års upplaga av Nürburgring 24-timmars fick ett tidigt slut för Richard Göransson. Strax innan midnatt voltade hans stallkollega Stian Sorlie framlänges med bilen och tävlingen är över.
– Bilen är skrot, mycket tråkigt. Men det viktigaste är att Stian klarade sig helt oskadd, säger Göransson.

Kraschen skedde vid kurvan Hatzenbach där Sorlie fick en okontrollerbar sladd rakt in i räcket. Bilen voltade framlänges och gled längs räcket på taket.
– Stian körde på slicks och det hade börjat regna. Nürburgring Nordschleife är den absolut mest utmanande banan i världen och det kan vara snustorrt vid ett parti för att bara ett antal kurvor senare vara riktigt blött, säger Göransson.

Göransson hade hunnit köra sin första stint tidigare under dagen som gick mycket bra. Stallet pendlade mellan ledning och andraplatsen totalt innan kraschen.
– Jag är extremt nöjd med min körning. Under mina elva varv runt den drygt tre mil långa banan så var alla mina varvtider inom tre sekunder. Vi hade ett bra grepp på ledningen, så visst känns det extra surt just nu, säger Göransson.

Härnäst är det åter STCC med Flash Engineering som gäller för Göransson. Den dubbla STCC-mästaren ligger tvåa i mästerskapet och nästa helg körs årets fjärde deltävling på Gelleråsen.
– Jag är redan nu mentalt inställd på STCC. Gelleråsen är en bana som vi brukar vara snabba på och siktet är inställt på att kapa avståndet till mästerskapsledningen rejält, avslutar Göransson.

Nürburgring 24-timmars 2008


Nürburgring 24-timmars 2008

Senaste nytt