Richard Göransson tog pallplats på Nürburgring

Postat av Johan Meissner kl 13:00

Richard Göransson

Richard Göransson körde in på en andraplats i helgens VLN-tävling på Nürburgring. Svensken delade en Schubert Motors-preparerad BMW Z4 med Claudia Hürtgen och Stian Sorlie. Tävlingen kördes över 4 timmar och är en uppvärmning för teamet inför Nürburgring 24-timmars om två veckor.
– Jag är hur nöjd som helst! Det var en riktigt bra tävling och en perfekt uppvärmning inför 24-timmarstävlingen, säger Göransson.

Teamet startade från pole position och slutade på andra plats, 19 sekunder bakom en BMW Z4 som tävlar i en annan klass.
– Vi visste att tävlingen skulle bli tuff. Vi körde ju ”bara” fyra timmar och kunde inte utnyttja vårt övertag med mindre bränsleförbrukning jämfört med Z4:an från den högre klassen, säger Göransson.

Göransson körde sista stinten och kom ut precis bakom den senare segrande Z4:an. På väg mot mål satte Göransson tävlingens snabbaste varv.
– Jag hade en riktigt rolig fight med den andra Z4:an. Dessvärre kunde jag inte hänga med den på raksträckorna, men det blir andra bullar under 24-timmarstävlingen, lovar Göransson.

Nästa helg är det full fokus på STCC för Göransson. Platsen är då Mantorp Park och Göransson siktar överst på pallen.
– Jag ska vinna då! Nu har jag två riktigt härliga veckor framför mig med mina två favoritbanor – Mantorp och Nürburgring, säger Göransson.

Redan på onsdagen efter Mantorp-helgen beger sig Göransson till Tyskland för 24-timmarstävlingen. Då kommer Göransson att dela bil med Hürtgen, Sorlie och Jörg Viebahn.
– Det ska bli fantastiskt kul att köra 24-timmars igen. Förra året tog vi klasseger och en total fjärdeplats i tävlingen. I år siktar vi på klasseger igen men också på att ta oss in på en pallplats i totalen, säger Göransson.

Senaste nytt