Prins Carl Philip tar sina första poäng på Gelleråsen

Postat av Johan Meissner kl 19:20

Prins Carl Philip plockar sina första poäng

Prins Carl Philip tog sina första poäng i Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsen idag. Efter en mycket stabil körning slutade Flash Engineering-föraren på elfte plats efter att ha startat sjuttonde.
– Jättekul! Det var en bra tävling och jag är mycket nöjd med att plocka mina första poäng, säger Prins Carl Philip.

Tävlingen var händelserik med många avåkningar och omstart efter säkerhetsbilen. Men Prins Carl Philip höll sig på banan och tjänade ett antal platser.
– Det var ett varmt och svettigt race med många incidenter. Jag lyckades hålla mig undan och tycker att jag gjorde en stabil tävling, säger Prins Carl Philip.

Prins Carl Philips mentor Janne ”Flash” Nilsson var nöjd efter tävlingen och tycker att stora framsteg har gjorts sedan föregående tävling.
– Vårt mål för Prins Carl Philip den här säsongen är att han ska ta sig upp i topp femton. Elfte plats är mycket bra och vi är jättenöjda, säger ”Flash”.

Då många förare försvann på grund av incidenter och avåkningar klättrade Prins Carl Philip stadigt i resultatlistan.
– Vi har fortfarande en del att jobba på, han kvalade in på sjuttonde plats vilket är två platser från vårt mål. Men att plocka poäng redan i sin andra tävling är mycket bra, menar ”Flash”.

Prins Carl Philips snabbaste varv under tävlingen var bara 1,7 sekunder från tävlingens snabbaste varv.
– Varvtiderna visar tydligt vilka framsteg han gör. Men vi har mycket kvar att arbeta med, målsättningen är att han ska kunna kvalificera och ta sig i mål inom topp femton, avslutar Richard Göransson som är Prins Carl Philips förarcoach.

Senaste nytt