Regn avgjorde kvalet för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 13:38

Regn avgjorde kvalet på Mantorp

Dramatik under kvalificeringen inför dagens STCC-tävling på Mantorp! Precis innan Super Pole drog en regnskur in över banan. Richard Göransson var snabbast i förkvalet vilket innebar att han fick starta sist i Super Pole då banan var som blötast. Trots detta lyckades han ta tredje startposition.
– Det började spöregna precis innan vi skulle köra ut. Men det är inte mycket att göra åt och jag är nöjd med tredje plats med tanke på omständigheterna, söger Göransson.

Vädret på Mantorp Park är riktigt lynnigt. Regnskurarna har kommit och gått under helgen med låga temperaturer.
– Bara vädret kan bestämma sig så tror jag tävlingen kommer att bli hur bra som helst. Jag vet att vi kommer bli riktigt starka i tävlingen, säger Göransson.

Janne ”Flash” Nilsson var sjätte snabbast i förkvalet. Dessvärre kom regnet precis innan hans varv och han snurrade runt på den hala asfalten.
– Jag hade ingen aning om hur greppet var när jag kom in i första kurvan och jag snurrade. Men jag är mycket nöjd med inställningarna på bilen och precis som Göransson säger så vet jag att vår pace i tävlingen är mycket bra, säger ”Flash”.

Då ”Flash” har en bestraffning från föregående tävling på minus fem platser flyttas han ner från sjunde startposition till tolfte.

Dagens tävling börjar klockan 15.00

1 Tomas Engström Honda Accord 1:21.785
2 Tommy Rustad Volvo C30 1:21.890
3 Richard Göransson BMW 320si 1:32.373
4 Fredrik Ekblom BMW 320si 1:33.402
5 Thed Björk Honda Accord 1:36.156

12 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt