Film: Janne ”Flash” Nilssons BMW föds på 15 sekunder

Postat av Johan Meissner kl 16:19

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pQAR-WB1sSA[/youtube]

Inför varje tävling rivs Flash Engineerings bilar ner i molekyler. Inte nog med att ni kan följa arbetet med bilarna live via Flash Engineerings webbkamera – nu bjuder vi nu in er bakom de verkliga kulisserna. Se det tre veckor långa arbetet med att bygga ihop Janne ”Flash” Nilssons BMW 320si från en tom kaross till en färdig tävlingsbil på bara 15 sekunder.
– Jag är oerhört imponerad över min chefsmekaniker Lars Andersson som byggde ihop en helt perfekt tävlingsbil på bara tre veckor, säger ”Flash”.

Bilen levererades som en tom kaross med alla delar i små plastpåsar och paket. Arbetet med bilen började bara några veckor innan årets första test, nu, några månader, senare ligger Janne ”Flash” Nilsson femma i mästerskapet.
– Det är verkligen tillfredsställande att se bilen i toppen av STCC! Allt hårt arbete under försäsongen har lönat sig, säger chefsmekaniker Lars Andersson.

I helgen väntar nästa utmaning för ”Flash” och hans BMW. På Sturup Raceway i södra Skåne körs årets sjätte deltävling.
– Jag kör alltid för seger och inget annat. Dock så jag har fältets tredje tyngsta bil, något som märks extra tydligt på knixiga Sturup. Men jag är väldigt laddad och jag siktar på en pallplats, säger ”Flash”.

Flash Engineerings stjärnförare Richard Göransson har haft mycket oflyt på Sturup Raceway tidigare. Men i helgen är Örebro-sonen övertygad om att det ska vända.
– Jag är väldigt säker på att vi ska vinna i helgen! Vi har haft så mycket oflyt på den här banan förut, nu ska det vända! Mitt sikte är satt på att ta över ledningen i mästerskapet igen, inget annat, säger Göransson bestämt.

Senaste nytt