Flash Engineering är redo för Göteborgs gator

Postat av Johan Meissner kl 18:17

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E30MwvK0bj4[/youtube]

I helgen är det äntligen dags för Göteborg City Race och det femte STCC-loppet för året. Banan är helt ny för alla förare, men Janne ”Flash” Nilsson har lång erfarenhet av stadsbanor.
– Jag trivs oerhört bra på stadsbanor! Jag gillar intensiteten och perfektionismen som krävs här och jag är övertygad om att vi står inför en av svensk racings absolut häftigaste tävlingar någonsin, säger ”Flash”.

”Flash” har kört sju stadsrace tidigare, fyra i Monaco, två i Macau och en i Phoenix. Richard Göransson kommer göra sin stadsracedebut och suger i sig all information han kan få från sin stallkollega.
– Jag pratar väldigt mycket med Janne om det här racet. Han har en hel del kunskap och bra tips att dela ut. All information är guld värd i det här läget, menar Göransson.

Inför tävlingen kommer det att köras två 45-minuters testpass under fredagen och en på lördagen innan kval och tävling drar igång.
– Det gäller att vara ödmjuk och ha respekt inför uppgiften att lära sig den här banan. Men när det väl blir lördag och tävling så kan de erfarna förarna glömma sin fördel, jag kommer vara med där uppe, säger Göransson bestämt.

Efter succéhelgen på Gelleråsen senast där Flash Engineering plockade seger, dubbla pallplatser så är båda bilarna tyngst i fältet på grund av straffviktssystemet. Skillnaden i vikt mellan ”Flash” och Göranssons bilar och de lättaste framhjulsdrivna bilarna är nästan 100 kilo.
– Då vi är så extremt tunga så vore det nästan löjligt att säga att vi ska vinna. Men vi kommer givetvis att åka dit med målsättningen att få med oss så många poäng som möjligt, säger ”Flash”.

Den helt nybyggda Göteborgs-banan mäter 1.6 kilometer och består av 12 kurvor. Över 25.000 biljetter av de 30.000 tillgängliga biljetterna var redan förra veckan sålda och Flash Engineering förbereder sig på folkfest.
– Det kommer att bli en mäktig fest! Banan är mycket häftig med snabba chikaner, hårnålar med bra omkörningsmöjligheter och en riktigt snabb raksträcka. Jag kan knappt bärga mig, säger Göransson.

Efter föregående tävling tog Göransson över ledningen i mästerskapet med tre poäng framför Fredrik Ekblom medan ”Flash” ligger femma på 13 poäng.
– Vi har haft en mardrömsstart på säsongen, ändå ligger vi etta i förarmästerskapet. På Gelleråsen körde Ekblom på mig och gnuggade sig på båda sidor på bilen, vilket betydde att han övertog stafettpinnen med otur, och strax efter gav hans motor upp. Nu är det vi som har medflytet och det gäller att hålla sig en bit från Ekbloms bil så han kan behålla oflytet resten av säsongen, säger ”Flash”.

Inför helgens tävling körde Flash Engineering under onsdagsförmiddagen en test på Gelleråsen.
– Allting fungerade perfekt och vi är redo inför helgen! Extra backspeglar finns i lager och vi är uppladdade för krig igen, avslutar ”Flash”.

Senaste nytt