Göransson vill ta tillbaka ledningen på Sturup

Postat av Johan Meissner kl 15:00

Richard Göransson siktar på ledning

Richard Göranssons STCC-inledning har varit en bergochdalbana.
Dock alltid i toppen av tabellen.
– Jag vill ha tillbaka serieledningen, säger BMW-stjärnan.

Göransson inledde säsongen med en seger. Hans första premiärseger i STCC-karriären. Den regerande mästaren Fredrik Ekblom åt dock upp gapet och ryckte inför den fjärde deltävlingen på Karlskoga. Målsättningen inför den tävlingen var att minska gapet till ledaren för Göransson som då låg tvåa. Han gjorde jobbet, vann och med Ekblom i sandfållan räckte det för att ta ledningen i mästerskapet inför Göteborg.

Tekniska bekymmer på stadsbanan tvingade in Göransson i depån där han på nytt tappade serieledningen till Ekblom. Dessutom gasade Thed Björk förbi i och med sin seger. Göransson ligger trea, men bara två poäng bakom ledande Ekblom. Det är närmare ledning än han någonsin varit bortsett från de gånger han själv varit härförare.
– Nu finns förutsättningarna för et bra race. I Göteborg var det fjärde gången av fem möjliga som något gick snett, men i Göteborg hade jag full straffvikt och de andra var lätta. Trots det var vi sjukt snabba. I helgen är jag lätt och de andra tyngre, jag har enorm glädje att sätta mig bakom ratten igen, säger Göransson till sin hemsida.

Sturup är en bana som Göransson haft otur på. Senast glömdes en lampa i depån vilket resulterade i en drive through. Innan dess har han drabbats av krascher på kval och påkörningar i depån.
– Det är en bana som grinat mig i ögonen tidigare, säger Göransson som vägrar låta sig nedslås av historiken på banan.
– Nu ska jag ha stolpe in och leda mästerskapet när jag åker därifrån.

Källa: STCC AB

Senaste nytt