Problemfylld tävling i Göteborg för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 16:53

Problemfylld tävling i Göteborg

Problemen började tidigt för Flash Engineering under tävlingen i Göteborg. Janne ”Flash” Nilsson var inblandad i en incident i tredje kurvan och hamnade sist medan Richard Göransson fick teknisk flagg och förlorade ett varv i depån. Slutresultatet blev sjua respektive nia för ”Flash” och Göransson.
– Vi var tre jämsides i tredje kurvan och det fanns ingen plats. Kom igång sist, ratten stod snett men kunde ändå köra upp mig tio platser. Inte riktigt resultatet jag förväntat, men så är det ibland, sa ”Flash”.

Göransson gjorde en riktigt stark tävling, hade klättrat upp på fjärde plats och var märkbart snabbare än de framför sig när han fick teknisk flagg. Olja hade börjat droppa ur diffrentialen på avgasystemet vilket gjorde att rök lite.

I samband med depåstoppet var teamet tvunget att försöka reparera läckan vilket gjorde att ett varv förlorades. Tävlingen var över resultatmässigt för Göranssons del.
– Jag är otroligt besviken, hade en mycket bra bil och var väldigt snabb. Men det är inget att göra åt, tappade ledningen i mästerskapet men det är inte över på långa vägar. Vi ska kämpa tillbaka, sa Göransson.

I mästerskapet ligger Göransson nu tre poäng bakom ledande Fredrik Ekblom medan ”Flash” ligger femma på 15 poäng. Nästa tävling körs på Sturp Raceway i södra Skåne om två veckor.

Resultat Göteborg City Race

1 Thed Björk Honda Accord
2 Thomas Schie Chevrolet Lacetti
3 Fredrik Ekblom BMW 320si

7 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si
9 Richard Göransson BMW 320si

Senaste nytt