Seger och mästerskapsledning för Flash Engineering!

Postat av Johan Meissner kl 17:08

Flash Engineering dominerar Gelleråsen!

Flash Engineering har totaldominerat STCC-helgen på Gelleråsen! Idag plockade de båda stjärnförarna Richard Göransson och Janne ”Flash” Nilsson sin första dubbelpallplats sedan de började köra tillsammans. Igår tog Thomas Johansson dubbelseger för Flash Engineering samtidigt som Prins Carl Philip tog sina första poäng.
– Helt fantastiskt, vilken sanslöst härlig helg! Min andra seger i år som definitivt är en av mina absolut bästa någonsin! Jag fick verkligen kämpa och det kändes ännu bättre med Janne på pallen samtidigt, jublade Göransson efter målgång.

Göransson tar över ledningen i förarmästerskapet och Flash Engineering är nu bara två poäng bakom WestCoast Racing i teammästerskapet. ”Flash” var mer än nöjd med sin tredjeplats efter att ha kört upp sig från sista plats.
– Jag var ute i gruset i första kurvan, efter det var det bara full attack som gällde! Helt underbart att se Flash Engineering dominera hela den här STCC-helgen, sa en trött men väldigt glad ”Flash” efter målgång.

Göransson tog tidigt ledningen i tävlingen men föll till andraplatsen under depåstoppet när en av mutterpistolerna fallerade.
– Som tur var hade vi en reservpistol från Kamasa Tools som givetvis fungerade perfekt. Efter stoppet kunde jag relativt enkelt köra ifatt och förbi Rudholm, sa Göransson.

Prins Carl Philip fick ta emot både team- och märkes-pokalen vid prisutdelningen efter tävlingen för Flash Engineering.
– Det var nervöst att följa tävlingen, men väldigt kul att se både Richard och Janne uppe på pallen! Vilken härlig helg vi har haft, sa Prins Carl Philip.

Resultat Gelleråsen 1/6

1 Richard Göransson BMW 320si 33 varv
2 Robin Rudholm BMW 320si +1.276
3 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +12.747
4 Thomas Schie Chevrolet Lacetti +15.795
5 Robert Dahlgren Volvo C30 +20.465

Missa inte filmen från segerdagen på Gelleråsen som kommer upp under eftermiddagen!

Senaste nytt