Spännande kval i Göteborg för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 13:14

Kval i Göteborg

Kvalificeringen inför det första stadsracet i STCC och Göteborgs historia blev en rysare för Flash Engineerings del. I grundkvalet låg Richard Göransson länge på 13:e plats och långt utanför Super Pole. Men med bara minuter kvar så satte han snabbaste tid som sedan blev en femteplats i Super Pole
– Jag är otroligt nöjd med att ta femte plats trots fältets tyngsta bil! Tyvärr blev däcken lite för kalla då jag fick starta sist i Super Polen, men nu är det race och jag ska ge allt, lovar en väldigt taggad Göransson.

Janne ”Flash” Nilsson missade Super Pole med minsta möjliga marginal. Värmlänningen får starta från tionde plats efter att bara ha varit fyra hundradelar utanför Super Pole.
– Det här visar hur tätt det är i STCC! Jag blev hindrad på mitt snabbaste varv, men det är så med stadsrace när det är så trångt. Tycker ändå det var ett bra kval och jag är övertygad om att vi kommer få en riktigt häftig tävling, säger ”Flash”.

33.000 personer rapporteras vara på plats inför dagens tävling som inleds 15.00 – total publikfest är att vänta!

1 Robert Dahlgren Volvo C30 47.267
2 Thed Björk Honda Accord +0.255
3 Johan Stureson Peugeot 308 +0.440
4 Carl Rosenblad BMW 320si +0.538
5 Richard Göransson BMW 320si +0.578

10 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt