Vad gör Janne ”Flash” Nilsson mellan tävlingshelgerna?

Postat av Johan Meissner kl 16:14

Janne \

En fråga Flash Engineering ofta får in är vad våra förare gör mellan tävlingarna. Janne ”Flash” Nilsson spenderade sin lediga helg innan Göteborgs-tävlingen med att tävla i gokart.
– Jag har alltid kört gokart och kommer nog alltid att göra det! Jag kör tävlingsbil för att det är roligt, gokart är perfekt avslappning då det inte är några krav och jag kan åka dit med familj och vänner, säger ”Flash”.

Senaste gokart-tävlingen hölls i Kristinehamn och ”Flash” vann finalen efter att ha kört upp sig från sista plats i kvalheaten.
– Det var en väldigt rolig tävling och jag kände mig som en 17-åring igen. Det kändes lite underligt att gå upp på prispallen bland alla ungdomar, men de tyckte nog det var underligare, skrattar ”Flash”.

Men det är inte bara nöje och avkoppling under helgerna när ”Flash” kör gokart.
– Go-kart är en extremt bra förberedelse inför stundande tävlingshelg eftersom man tränar upp koncentration, fokus och omkörningar. Gokart är extremt intensivt och tempot är högre än under STCC-tävlingar. Det gör att man är beredd på ett högre tempo när det väl är dags för STCC igen, menar ”Flash”.

Nästa tävling för Flash Engineering går på Sturup Raceway om lite mindre än två veckor. Även inför den tävlingen kommer ”Flash” att värma upp med gokart.
– Kommer att köra igen och fokusera på att träna kvalificering, start och tävling. Det låter kanske allvarligt, men framförallt så är det väldigt roligt, avslutar ”Flash”.

Senaste nytt