Janne ”Flash” Nilsson firar tio år med Stefan Derander

Postat av Johan Meissner kl 18:33

Stefan Derander och Janne \"Flash\" Nilsson

Under helgens tävling i Falkenberg är det tio år sedan Janne ”Flash” Nilsson träffade Stefan Derander. Sedan dess har Stefan följt nästan varje STCC-tävling och de har blivit goda vänner.
– Jag stod och tyckte synd om mig själv då jag hade brutit tävlingen efter att ha krockat med min stallkollega Jens Edman. Volvo hade givit oss olika teamorder, vilket orsakade kraschen. Jag tappade mästerskapet på grund av det och mådde dåligt, men då vände jag mig om och såg Stefan som ville ha en autograf, säger ”Flash”.

Stefan fick sin autograf och segerkepsen från tävlingen tidigare samma dag. Och det blev den första av många kepsar. Idag har Stefan ett helt rum hemma i Varberg fullt med kepsar, kort och posters på ”Flash”.
– Jag är stolt över att få vara en så stor del av Stefans liv och han påminner mig om att det finns större värden här i livet än racing. Samtidigt så är han och alla fans som uppskattar att man tävlar väldigt inspirerande och motiverande varje gång man sätter sig i tävlingsbilen, säger ”Flash”.

Stefan Derander och Janne \"Flash\" Nilsson
Förra året fick Stefan sin första medåkning tillsammans med ”Flash”. Stefan blev skjutsad i en BMW M6 runt Gelleråsen efter STCC-tävlingen. Men det är inte bara ”Flash” som är idolen för Stefan.
– Han har berättat att Valentino Rossi är hans största idol tillsammans med mig. I julas fixade jag en autograf från Valentino till honom och jag tror faktiskt den hänger högre än mina autografkort där hemma, skrattar ”Flash”.

Stefan Derander och Janne \"Flash\" Nilsson

Senaste nytt