Flash Engineering testar ny växellåda på Gelleråsen

Postat av Johan Meissner kl 11:50

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GQGSt6rxujM[/youtube]

Flash Engineering är tillbaka från semesteruppehållet och körde under torsdagen en testdag på Gelleråsen. Under testdagen låg mycket fokus på Janne ”Flash” Nilssons nya växellåda.
– Vi har valt att sätta in en H-låda istället för den sekventiella lådan på grund av extravikten. Egentligen har vi inte råd att bygga om bilen, men vi har heller inte råd att ligga där bak och harva i fältet på grund av en tung bil, säger ”Flash”.

Om man kör med sekventiell låda så får man 30 kilo straffvikt i jämförelse med H-låda som bland andra stallkollegan Richard Göransson kör med.
– Vi har gjort en studie på hur tunga bilarna som har vunnit tävlingar i STCC i år har varit och det är ganska enkel matte att förstå att vi måste vara så lätta som möjligt, säger ”Flash”.

Testet med den nya lådan fortgick utan problem, dessvärre var vädergudarna inte på stallets sida då regnet öste ner.
– Hösten har kommit redan i början av augusti, tråkigt värre. Men att köra med den nya lådan var inga problem, säger ”Flash”.

Richard Göransson körde många varv på den regnblöta banan och var nöjd med dagen efter omständigheterna.
– Visst är det tråkigt att testdagen i stort sett regnade bort. Men det är bra att köra bort rattrosten efter uppehållet och vi fick en del viktiga data trots vädret, säger Göransson.

Slutspurten av STCC-säsongen drar igång nästa helg på Gelleråsen och det börjar hetta till. Det återstår bara fyra tävlingar och Flash Engineerings stjärnförare Göransson ligger bara två poäng från ledningen av mästerskapet.
– Jag är extremt laddad inför fortsättningen, det kommer bli väldigt tufft! Givetvis satsar jag på att plocka fler segrar och att överta ledningen i mästerskapet. Men innan dess blir det fest och tårta då jag fyller 30 år idag, avslutar Göransson glatt.

Inom Flash Engineering florerar det obekräftade rykten om att en födelsedagspresent planeras innefattande fyra hönor och en tupp, alternativt en minigris. En märkbart pressad Göransson avböjde kommentarer kring uppgifterna.

Senaste nytt