Flash Engineering totaldominerar på Knutstorp!

Postat av Johan Meissner kl 17:23

Flash Engineering har totaldominerat helgens STCC-tävling på Knutstorp med fyra segrar och en SM-titel! Igår säkrade Thomas Johansson SM-guldet i Superkart med en seger, idag plockade han ytterligare en seger samtidigt som Richard Göransson vann dagens STCC-tävling överlägset och Flash Engineering vann teammästerskapet.
– Helt fantastiskt underbart! Seger idag, mästerskapsledning med sex poäng och bara två tävlingar kvar. Det är knappt så jag kan tro det själv, säger en mycket glad Göransson.

Göransson startade fyra, plockade en plats under första varvet. Efter det jagade han snabbt ikapp Robert Dahlgren och tog sig förbi med en snygg manöver. Tack vare ännu ett blixtrande snabbt depåstopp av Flash Engineering kom Göransson ut i ledning efter att tidigare ha legat bakom Robin Rudholm.
– Grabbarna gjorde ett helt fantastiskt depåstopp, precis vad som behövdes! Sedan hade jag så stor ledning att jag kunde slå av på tempot och ta det lugnt in över mållinjen, säger Göransson.

Janne ”Flash” Nilsson gjorde en snygg uppkörning från elfte plats och plockade sex platser innan målflaggan föll. Femteplatsen säkrade även teammästerskapssegern från dagens tävling.
– Vilken helg för Flash Engineering! Vi har vunnit alla tävlingarna vi har ställt upp i, plockat ett SM-guld, tagit över ledningen i förarmästerskapet och plockat in viktiga poäng i teammästerskapet, säger ”Flash”.

Göransson leder förarmästerskapet med sex poäng över tidigare ledaren Fredrik Ekblom. I teammästerskapet tar Flash Engineering in sex poäng på ledande WestCoast Racing.
– Ännu en gång gjorde vi två riktigt snabba depåstopp som hjälpte Göransson till sin överlägsna seger och ”Flash” till sin snygga uppkörning. I nästa tävling gäller inget annat än att behålla ledningen i förarmästerskapet och fortsätta att plocka in poäng på WestCoast Racing i teammästerskapet, säger stallchef Johan Kvick.

Två tävlingar återstår av årets STCC-mästerskap, nästa tävling körs på Våler i Norge om två veckor – en bana som Göransson har vunnit alla tävlingar på hittills.
– Min segerprocent i Norge är 100% och jag siktar definitivt på att hålla kvar statistiken på samma siffra, avslutar Göransson.

1 Richard Göransson BMW 320si 36 varv
2 Robin Rudholm BMW 320si +3.290
3 Robert Dahlgren Volvo C30 +11.655
4 Tomas Engström Honda Accord +22.851
5 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +23.468

Senaste nytt