Pallplats och depåstoppsrekord på Gelleråsen

Postat av Johan Meissner kl 16:50

En pallplats, viktiga poäng och ännu ett nytt depåstoppsrekord blev resultatet för Flash Engineering under dagens STCC-tävling på Gelleråsen. Richard Göransson körde i mål på tredje plats och Janne ”Flash” Nilsson på åttonde.
– En av de hårdaste tävlingarna i mitt liv! Det var totalt kaos i starten och jag blev påkörd så att ratten stod 45 grader åt vänster när jag körde rakt fram. Bilen var väldigt bra, men jag kunde inte utmana om segern på grund av skadan, säger Göransson.

”Flash” plockade sista poängplats efter en stenhård fight i tävlingen med bland andra Johan Stureson och Robert Dahlgren. ”Flash” är nu den enda föraren i STCC som har plockat poäng i varje tävling, men ändå är inte den dubbla STCC-mästaren nöjd.
– Jag är inte helt nöjd. Bilen började ryka och läcka olja på bakdäcken efter ett par varv. Det gjorde det svårt att köra om bilarna jag var snabbare än, då greppet var dåligt på vissa delar av banan för mig, säger ”Flash”.

Under depåstoppet slog Flash Engineering sitt egna depåstopprekord ännu en gång. Det nya rekordet lyder 7.085 sekunder och gjordes under ”Flash” stopp.
– Ännu en gång visar vi hur väl sammansvetsade vi är i teamet. Jag är mycket stolt över grabbarna och vi tjänade mycket tid i dagens tävling tack vare de snabba stoppen, säger stallchef Johan Kvick.

Även stoppet på Göranssons bil var mycket snabbt, bara fyra tiondelar från rekordstoppet. I mästerskapet tappade Göransson två poäng på ledande Fredrik Ekblom, men Örebro-sonen är lugn.
– Vi har fortfarande tre tävlingar kvar och 30 poäng att köra om, det är väldigt långt från avgjort. Nästa gång kör vi på Knutstorp och då ska jag vinna, avslutar Göransson bestämt.

1 Thed Björk Honda Accord 33 varv
2 Fredrik Ekblom BMW 320si +0.722
3 Richard Göransson BMW 320si +7.953

8 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +16.716

Senaste nytt