Thomas Johansson tar SM-guld!

Postat av Johan Meissner kl 16:13

Thomas Johansson höll för trycket och säkrade årets SM-titel i Superkart på Knutstorp Ring i Skåne! Pole position, snabbaste varv och seger är ett resultat från en äkta mästare.
– Helt underbart! Känslan har inte riktigt sjunkit in än, men ikväll blir det Porsche-champange och en riktig brakfest, säger en mycket glad Thomas Johansson direkt efter målgång.

Ärkerivalen Stefan Malm startade tvåa och var jämsides med Johansson i första kurvan. Men närmare än så kom Malm inte. Johansson byggde upp en lucka tidigt i tävlingen som han höll hela vägen i mål.
– En helt perfekt tävling! Det var väl lite nervöst vid någon varvning, men annars var det inga problem. Sanslöst härligt att dominera tävlingen så och dessutom vinna mästerskapet, säger Johansson.

Jan ”Flash” Nilsson gratulerade Johansson efter tävlingen, de båda har följt varandras tävlande länge.
– Jag är oerhört glad för Thomas skull, jag vet vilket arbete han lägger ner och hur mycket han brinner för det! Vi har tävlat tillsammans sedan vi var tolv och det är härligt att se honom dominera årets säsong. Jag är även glad för teamets skull att plocka första SM-titeln för året, säger ”Flash”.

Håll utkik efter en film tävlingen som kommer upp under kvällen!

Senaste nytt