Thomas Johansson kör för SM-guld på Knutstorp!

Postat av Johan Meissner kl 00:27

Flash Engineering och Thomas Johansson står inför chansen att plocka ett SM-guld redan i helgen på Knutstorp i Skåne. Johansson leder Superkart SM inför helgens finaltävling med 35 poäng framför ärkerivalen Stefan Malm.
– Det känns riktigt bra, men faktiskt rätt nervöst! Men jag har en bra känsla i mig och det var länge sedan jag var så laddad inför en tävling som jag är nu, säger Johansson.

Förra året slutade Johansson tvåa i SM efter Malm. Årets säsong har gått desto bättre och Johansson har vunnit hela sex tävlingar och varit på pallen i alla utom en, då han fick tekniska problem.
– Det har gått mycket bättre i år! Vi har bättre koll på allt, gör noggrannare förberedelser och så vidare, säger Johansson.

För att plocka SM-guldet behöver Johansson en tredjeplats, oavsett var Malm placerar sig.
– Det är klart att man kommer att hålla det i huvudet under tävlingen, jag kommer inte ta några onödiga risker för annat än att säkra de nödvändiga poängen, säger Johansson.

Inför Superkart-säsongens sista tävling kördes ett test på Knutstorp under fredagen. Snabbast var ingen mindre än Johansson.
– Det har rullat på riktigt bra, inga problem alls. Det ser mycket bra ut inför morgondagen, avslutar Johansson.

Senaste nytt