Flash Engineering är redo inför Norsk batalj

Postat av Johan Meissner kl 18:01

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UAxG4jwy7cc[/youtube]

I helgen körs näst sista tävlingen av STCC 2008 på Våler-banan i Norge. Flash Engineeerings STCC-stjärna Richard Göransson leder mästerskapet och har hittills vunnit alla tävlingar han någonsin kört i Norge.
– Visst är det en kul svit men det har bara blivit så. Det gör ju ingenting om jag kan fortsätta med den sviten men så enkelt är det inte i STCC, säger Göransson.

Inför föregående tävling på Knutstorp låg Göransson fyra poäng bakom Fredrik Ekblom, efter Knutstorp leder han med sex poäng.
– Det där visar hur fort det kan vända i STCC och därför kan jag inte slappna av en sekund. Nu gäller det att bara ladda på i helgen igen, något annat har man inte råd med. Kvalet kommer att bli väldigt viktigt, kanske den svåraste utmaningen i helgen. Jag har mycket vikt i bilen så lite regn skulle jag inte ha något emot, säger Göransson.

Janne ”Flash” Nilsson ligger femma i mästerskapet, en placering som han inte kan avancera från. Istället ligger fokus på att hjälpa Göransson i förarmästerskapet och snuva WestCoast Racing på teammästerskapet.
– För mig handlar det om att vara före Ekblom och ta mycket poäng i teammästerskapet. En fjärde- eller femteplats i förarmästerskapet är strunt samma för mig. Jag är just nu den svaga länken i teamet i teammästerskapet, så mitt mål är att ändra på det till helgen, säger ”Flash”.

Inför tävlingen på Våler körde Flash Engineering en något annorlunda shakedown på Gelleråsen som ni kan beskåda i filmen ovan.

Senaste nytt