Göransson kröntes ny mästare på Mantorp

Postat av Johan Meissner kl 17:01

STCC-finalen blev händelserik för Flash Engineering. Janne ”Flash” Nilsson tog ledningen i starten från sjunde startruta. Den nykrönta mästaren Richard Göransson körde i mål som sexa.
– Vilken underbar säsong det har varit! Resan har varit lång, men nu är äntligen titeln min och Flash Engineerings, säger en jublande glad Göransson efter målgång.

”Flash” tog ledningen i början av tävlingen men föll sedan ner till tionde plats efter strul i depån.
– Jag är inte nöjd med tävlingen idag, men året som sådant har varit en succé för Flash Engineering! Göranssons och Thomas Johanssons SM-guld är extremt välförtjänta, säger ”Flash”.

För andra gången i rad och för femte gången den här säsongen satte Flash Engineering snabbast depåstopp.
– Vi har varit snabbast flest gånger av alla team i år! Grabbarna har gjort ett extremt bra jobb i depån och det har varit en av de viktigaste ingredienserna till framgångarna i år, säger stallchef Johan Kvick.

Efter årets sista tävling kröntes Göransson ny mästare av the Swedish Touring Car Championship. Flash Engineering-föraren fick den stora och åtråvärda mästarpokalen.
– Fantastiskt! Min tredje titel är nog den bästa hittils! Nu är det dags för en ordentlig brakfest på Vadstena Klosterhotell, säger Göransson.

För åttonde året i rad firar Flash Engineering säsongsavslutningen i Vadstena. Kvällen inleds med prisutdelning för Carrera Cup Scandinavia, följt av olika shower och avslutas sedan med en konsert där ”Flash and the Band” spelar.

Senaste nytt