Richard Göransson kvalar sexa i Norge

Postat av Johan Meissner kl 13:25

Kvalificeringen inför den näst sista STCC-tävlingen för året på Våler-banan i Norge är avgjord. Richard Göransson satte sjätte snabbaste tid trots ett misstag på sitt varv.
– Just nu är jag besviken, jag gjorde ett misstag på mitt varv och satte ett hjulpar på gräset. Men tävlingen är 40 varv lång och jag lovar att det kommer att gå undan, säger Göransson.

Janne ”Flash” Nilsson fick inte till sitt kval och kommer att starta på elfte plats.
– Jag får inte till kvalen i år, det är ett problem jag har haft sedan jag började köra bakhjulsdrivet. Men vi ska titta på datan och som vanligt så vet jag att farten till tävlingen är mycket bra, säger ”Flash”.

Kampen om förarmästerskapet har hettat till ordentligt. Göransson leder med sex poäng över ärkerivalen Fredrik Ekblom. Det finns en teoretisk möjlighet att Göransson kan avgöra det idag då det bara finns 20 poäng kvar att köra om i årets mästerskap. Men Göransson tar inte ut något i förskott.
– Absolut inte! STCC är extremt tufft och det är absolut inte läge för att slappna, säger Göransson.

Tävlingen börjar som vanligt 15.00.

1 Fredrik Ekblom BMW 320si 56.213
2 Robert Dahlgren Volvo C30 +0.045
3 Tommy Rustad Volvo C30 +0.116

6 Richard Göransson BMW 320si +0.577
11 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt