Göransson laddar upp inför Våler med Back-SM

Postat av Johan Meissner kl 11:41

I helgen kan Richard Göransson avgöra STCC 2008 när den näst sista tävlingen för året körs på Våler-banan i Norge. Inför tävlingen har Göransson laddat upp med körning i Back-SM.
– Det här är perfekt uppladdning! Det var ordentligt halt i Back-SM och senast jag vann på Våler regnade det ordentligt, säger Göransson.

Tävlingen kördes i Ånnabodabacken utanför Örebro och Göransson tävlade i en Mitsubishi Lancer Evolution. Göransson tävlade, bland andra, mot tidigare stallkollegan Edward Sandström.
– Vi fick tre körningar och jag var snabbast! I mitt snabbaste åk laddade jag för kung och fosterland, hamnade lite väl långt ute i lösgruset i en kurva och Sandström som satt bredvid skrek till ordentligt, säger Göransson med ett skratt.

Om bara fem dagar smäller det på Våler när STCC drabbar samman för tionde gången i år. Göransson är fokuserad inför tävlingen.
– Vi har ett mycket bra utgångsläge, men det är mycket som kan hända. Våler är en favoritbana och jag ska försöka hålla kvar statistiken på 100% segrar i Norge, säger Göransson.

Senaste nytt