Richard Göransson är STCC-mästare 2008!

Postat av Johan Meissner kl 17:29

Idag säkrade Richard Göransson sin tredje STCC-titel på Våler-banan i Norge! Tredjeplatsens sex poäng var tillräckligt för titeln och Flash Engineering-föraren mötte mållinjen med tårar i ögonen.
– Det här är helt obeskrivligt underbart! Jag hade tårar vid målgång, så som vi har kämpat för detta och äntligen är det verklighet, jublade Göransson efter målgång.

Rivalen Fredrik Ekblom försvann tidigt i tävlingen när han kolliderade med Tommy Rustad. Göransson var uppe på andraplatsen ett tag tack vare ett rykande snabbt depåstopp av stallet, men släppte förbi Roger Eriksson.
– Det har var verkligen ett drömscenario som slog in! Jag släppte Eriksson för att koncentrera mig på poängen. Tråkigt för Ekblom, men i år är det vår tur, det har jag känt ända sedan vi vann premiären, sa Göransson.

Flash Engineering var ännu en gång snabbast i depån. Janne ”Flash” Nilssons stopp var snabbast framför Göranssons. ”Flash” körde i mål på sjätte plats efter att ha startat elva och var även han jublande glad.
– Göransson är en extremt värdig mästare! Det här är frukten av det vi började bygga för några år sedan med det nya Flash Engineering, säger ”Flash”.

Tack vare Göranssons tredjeplats och ”Flash” sjätteplats plockade Flash Engineering in många poäng på ledande WestCoast Racing i teammästerskapet. Endast sju poäng skiljer de båda åt, något som har sett helt annorlunda ut tidigare i år.
– Vi har sakta men säkert plockat in det stora försprånget de byggde upp tidigare under säsongen. Nu ska vi ge dem en god match på Mantorp och försöka försvara titeln från 2007, säger stallchef Johan Kvick.

Efter tävlingen pustar den nya STCC-mästaren Göransson ut tillsammans sin brittiska raceingenjör Toby Phillips.
– Helt fantastiskt! Det är stort att kunna säkra titeln i ett så tätt mästerskap som STCC innan finalen. Göransson körde som en kung där ute idag och det har han gjort under hela säsongen, säger Phillips.

Flash Engineering är nu både regerande mästare i förarmästerskapet med Göransson och regerande mästare i teammästerskapet från 2007.
– Det här är början på en Flash Engineering-era! Det är därför vi är med, för att vinna! Samma sak gäller våra samarbetspartners, de är inte med för att delta utan för att vinna. Jag är oerhört stolt över alla i Flash Engineering, avslutar ”Flash”.

Senaste nytt