Göransson och Flash representerar STCC i ETC Cup

Postat av Johan Meissner kl 15:04

Richard Göransson och Janne ”Flash” Nilsson kommer att representera STCC i Europafinalen, FIA ETC Cup, för standardvagnsracing på Salzburgring, Österrike, i helgen.
– Det vilar ett stort ansvar på oss att representera ett så starkt mästerskap som STCC i EM-finalen, säger ”Flash”.

Teamet går under ett nytt namn under tävlingen, STCC Flash Engineering Team Olsbergs, och har en ny design på bilarna. Samarbetspartnern Olsbergs i Eksjö står bakom satsningen.
– Vi har drivit WRC-bilar i VM tidigare och det ska bli kul att tävla med Olsbergs-flaggan internationellt igen. Vi ser fram emot tävlingen i Österike, säger Göran Henriksson, VD Olsbergs.

STCC AB står för anmälan och startavgiften för STCC Flash Engineering Team Olsbergs.
– Vi tror att STCC håller hög internationell klass, nu vill vi ha bevis för det. Det ska bli mycket intressant att följa tävlingen, säger Bob Huzell, VD STCC AB.

FIA European Touring Car Cup körs en gång om året och hålls över en helg med två tävlingar. Europas bästa förare och team samlas, i årets tävling är det inte mindre än 33 förare på startlinjen från 15 olika länder.

År 2005 vann Göransson Europatiteln när tävlingen kördes i Italien. Nyligen kröntes Göransson svensk mästare för tredje gången, nu siktar han att bli europeisk mästare för andra gången.
– Jag siktar absolut på att vinna igen! Men vi har ett mycket starkt startfält i år och det går inte att plocka ut något i förskott, säger Göransson.

Tre tidigare ETC Cup-mästare står på startlinjen tillsammans med regerande mästare från Sverige, Tyskland, Bulgarien, Finland och Baltikum.
– Vi ska göra vårt absolut bästa och representera STCC på bästa möjliga vis! Vårt sikte ligger givetvis på toppen, men vi möter ett hårt motstånd och det är mycket nytt som vi måste lära oss på bara två dagar, säger ”Flash”.

Grundreglementet är samma som i STCC, men tävlingsformatet och däcken är helt annorlunda. Tävlingen körs över två race på 12 varv vardera, första tävlingen med stående start och den andra med rullande. Resultaten av de båda racen räknas ihop och en ny Europamästare koras.
– Stående start passar mig utmärkt, det har alltid varit en av mina starka sidor. Men den största utmaningen ligger i att lära sig hur Yokohama-däcken uppför sig, att få de bästa ur dem till kvalet och få dem att hålla under hela tävlingen, säger Göransson.

Tävlingarna kommer att visas i Eurosport. Den första tävlingen sänds live med start 12.00 medan den andra eftersänds senare på kvällen i samma kanal.

Senaste nytt