Göransson tvåa – Flash tar pole!

Postat av Johan Meissner kl 12:50

Den första tävlingen av två i EM-finalen på Salzburgring blev stenhård! Richard Göransson slutade tvåa efter en fight om ledningen med dansken Michel Nykjær genom hela tävlingen.
– Jag var snabbare än honom, men på varje raksträcka såg jag hur Chevroleten växte sig större och större, säger Göransson.

De båda bytte ledning inte mindre än tre gånger under tävlingen, dessvärre lyckades Göransson inte ta sig tillbaka upp i ledning trots ivriga försök.
– Vi hade en hård och rättvis fight! Men i nästa tävling kommer Nykjær inte att ha en chans, säger Göransson bestämt.

Janne ”Flash” Nilsson körde upp sig till åttonde plats från femtonde efter att ha blivit avknuffad i första kurvan av tysken Franz Engstler.
– Jag visste att han skulle vända mig! Men det är bara att fokusera på nästa tävling då jag kommer starta först, säger ”Flash”.

Till den andra och avgörande tävlingen vänds topp åtta i startuppställningen. Det innebär att ”Flash” startar i pole position och Göransson från åttonde position.

Poängen från de båda tävlingarna, i samma poängskala som STCC, läggs sedan ihop för att kora EM-mästaren 2008. Om Göransson och Nykjær hamnar på samma poäng så vinner Nykjær då kvalificeringen avgör i så fall. Om Göransson vinner andra tävlingen måste han alltså ha två bilar mellan sig och Nykjær för att vinna totalt.

15.00 börjar dagens andra och avgörande tävling!

1 Michel Nykjær Chevrolet Lacetti 12 varv
2 Richard Göransson BMW 320si +0.190
3 Oscar Nogués SEAT Léon +11.506

8 Jan Nilsson BMW 320si +30.703

Senaste nytt