Göransson utmanar leran i Gotland Grand National

Postat av Johan Meissner kl 15:55

Richard Göransson tar över efter Janne ”Flash” Nilsson i Enduro-tävlingen Gotland Grand National (GGN). Den nykrönte STCC-mästaren kommer att köra tävlingen tillsammans med sina konkurrenter Thed Björk och Edward Sandström.
– Jag har kört cirka 17 mils träning, men det var 17 år sedan jag körde hoj! Det känns lite som bambi på hal is om jag ska vara ärlig, säger Göransson.

Tävlingen är världens största Enduro-tävling och körs på de hala kalkstenarna på Gotland, i närheten av Visby. Över 2500 förare deltar i tävlingen.
– Det är inte ofta man får säga det, men min målsättning är att ta mig in i topp 2000, säger Göransson.

När ”Flash” deltog i tävlingen förra året körde han ett varv, något som Göransson tänker slå i år.
– Janne körde ju bara ett varv, jag tänkte bita ihop och köra tre varv. Men det är ingen enkel uppgift, tävlingen är extremt krävande fysiskt, säger Göransson.

Toppförarna brukar köra ungefär sju varv i tävlingen, men för att klara hälften laddar Göransson med ett picknick-paket.
– Det är ju inte omöjligt att man fastnar i ett lerhål och tvingas stå där och borra i en halvtimme för att komma loss. Men jag packar ner ett picknik-paket för att ta en fika om man blir trött och behöver ha extra energi, säger Göransson.

Senaste nytt