Richard Göransson EM-trea

Postat av Johan Meissner kl 16:25

Ännu en startkrasch förstörde chanserna för Flash Engineering i EM-finalen i Österrike. Trots detta lyckades Richard Göransson göra en snygg uppkörning och säkra EM-bronset.
– Det skulle vara fel att säga att jag inte är besviken. Startkraschen förstörde alla mina chanser. Men visst är det kul att ta EM-brons, sa Göransson.

Janne ”Flash” Nilsson blev för andra tävlingen i rad vänd i starten, den här gången var det Cesar Campanico som bromsade rakt in i bakkofångaren på ”Flash”.
– Riktigt trist! Jag hade räknat ut innan hur sent jag kunde bromsa så att jag inte skulle bli indragen i det som hände bakom mig. Men Campanico körde rätt in i mig och det var bara att bryta, sa ”Flash”.

Göransson kunde inte undvika den stillastående ”Flash” och de båda smällde ihop. Trots detta kunde Göransson göra en mycket stark uppkörning och slutade på tredje plats både i tävlingen och totalt.
– Jag hade en fantastisk fight med Nykjaer i första tävlingen som jag tyvärr inte fick fortsätta i den andra. Så här är tyvärr motorsport ibland, det går inte att planera saker i förväg. Man får ändå säga att det här var en spännande avslutning på racingsäsongen 2008, sa Göransson.

Racingsäsongen 2008 är över för Flash Engineerings del och imorgon beger sig stallet mot Sverige igen.
– Man vill ju givetvis vinna, men idag hände det saker som var utanför vår kontroll. Jag tycker att vi har visat att Flash Engineering är ett av Europas absolut starkaste racingteam. Vi är nöjda med SM-guld och EM-brons, men nästa år ska det bli ännu bättre, sa stallchef Johan Kvick.

Resultat Salzburgring Race 2

1 Oscar Nogués SEAT Léon 12 varv
2 Michel Nykjaer Chevrolet Lacetti +3.313
3 Richard Göransson BMW 320si +6.502

Resultat totalt Salzburgring EM-final

1 Michel Nykjaer 18 poäng
2 Oscar Nogues 16 poäng
3 Richard Göransson 14 poäng

Senaste nytt